Læsetid: 5 min.

Har du set et pubertetsdrama?

Der er ingen brug af vampyrer eller eksplosioner, når hormometeret slår ud til Søren Kragh-Jacobsens ungdomsklassiker 'Vil du se min smukke navle?' til årets børne- og ungdomsfilmfestival Buster. Hvad er der sket med pubertetsdramaet siden dengang i 1978, hvor en ung Birger Larsen lå i robåden og smaskede i Lenes navle?
Der er ingen brug af vampyrer eller eksplosioner, når hormometeret slår ud til Søren Kragh-Jacobsens ungdomsklassiker 'Vil du se min smukke navle?' til årets børne- og ungdomsfilmfestival Buster. Hvad er der sket med pubertetsdramaet siden dengang i 1978, hvor en ung Birger Larsen lå i robåden og smaskede i Lenes navle?
20. september 2011

I ungdomshittet Twilight drikker fyren blod fra pigens hals, når det skal gå rigtigt forelsket for i sig. Da Twilight-publikummets forældre var unge var film mere noget med at kysse på navler eller danse kinddans. Der er Søren Kragh-Jacobsen retrospektiv til børne- og ungdomsfilmfestivalen Buster, der startede i torsdags. Og hvorfor er der det? »Hvorfor? Tænk på de bedste børne- og ungdomsfilm ever, «svarer programlægger, Steffen Kjelds, ledende. Sådan taler mange om ungdomsfilmens guldalder i 1970'erne og begyndelsen af 80'erne: At det var den bedste danske ungdomsfilmsepoke ever.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu