Læsetid: 7 min.

Et forsøg på at komme tæt på ærligheden

Optegnelser. 'Jeg vil gerne gøre folk usikre på de forestillinger, de har om litteratur og om, hvad liv er.' Forfatter Pablo Llambias er aktuel med udgivelsen 'Monte Lema', hvor han har forsøgt at behandle sig selv som skrivende, som menneske ... og som tilfælde
Optegnelser. 'Jeg vil gerne gøre folk usikre på de forestillinger, de har om litteratur og om, hvad liv er.' Forfatter Pablo Llambias er aktuel med udgivelsen 'Monte Lema', hvor han har forsøgt at behandle sig selv som skrivende, som menneske ... og som tilfælde
14. oktober 2011

Pablo Llambias laver kaffe. Han er afdæmpet.

Det er en solskinssøndagmorgen på Østerbro. Komfuret er stadig pakket ind i plastic, og det flyder med flyttekasser i den nye lejlighed. Teenagebørnene sover et sted.

Han udgiver i dag tekstsamlingen Monte Lema.

Bogen består af dagbogsoptegnelser skrevet over et år og arrangeret i tre temaer: kunsten, angsten og kærligheden. Det ligner ikke dagbogen.

Teksterne er godt nok skrevet i et ligefremt hverdagssprog. Men de er er sat op som sonetter og pakket ind i et lækkert omslag.

»(...) Symptomerne er, at jeg altid forestiller mig, at alle er særlig opmærksomme på mig. At jeg altid forestiller mig, at de tænker negativt om mig (...) At der ikke er nogen steder, der er helle, hverken blandt familie eller venner. Det var det, der gav diagnosen: Angst grænsende til psykose. Psykiateren ordinerede mig antipsykotisk medicin. Jeg er bange. I aften går jeg i gang. Jeg føler ikke, jeg har noget valg. Jeg kender ikke mig selv længere.« (Monte Lema)

— Hvorfor udgiver du bogen?

»Åhr ... Nu skal jeg til at træffe en masse valg,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu