Satire
Læsetid: 3 min.

Jurist giver vejrtegner medhold

Den 31 og et halvt-årige Mark Phillip Trønning vandt en vejrtegningskonkurrence på TV 2 Lorry, men blev frataget sin præmie, da stationen fandt ud af, at han ikke var et barn. Nu får han støtte fra Forbruger-ombudsmanden: Lorry kan ikke lave om i konkurrencebetingelserne, lyder vurderingen
Kultur
25. oktober 2011

Vejrtegneren Mark Phillip Trønning får nu opbakning fra forbrugerombudsmanden i sin kamp mod TV 2 Lorry. Når man laver sådan en konkurrence, »kan man ikke pludselig lave om i betingelserne«, fastslår specialkonsulent for Forbrugerombudsmanden, Sigurd Slot Jacobsen. Og det har TV2 Lorry formentlig gjort.

Mark Phillip Trønning blev den 1. september udtrukket som vinder i en tegnekonkurrence på TV 2 Lorry. Men han har aldrig fået sin præmie — et 20 tommer fladskærms-tv. Som Information tidligere har beskrevet, fandt TV 2 Lorry nemlig ud af, at vejrtegneren Mark er 31 og et halvt år gammel. Man må maksimalt være 12 år for at deltage i vejrtegningskonkurrencen, sagde studieværten den 19. september og trak en ny vindertegning fra bowlen.

Men den regel havde stationen ikke gjort opmærksom på nogen steder, da Mark Phillip Trønning sendte sin tegning ind, og derfor mener han nu, at Lorry skylder ham et fjernsyn:

»Det stod ingen steder. De har skrevet det ind nu, men det stod der ikke, da jeg sendte min tegning ind,« siger Mark Phillip Trønning, som mener, at der skal være plads til voksne, der har lyst til at tegne.

God sag

Og Mark Phillip Trønning har altså en god sag, vurderer Sigurd Slot Jacobsen:

»Hvis man ikke direkte i betingelserne har udelukket en bestemt aldersgruppe, eller det ikke af omstændighederne i øvrigt fremgår, at en bestemt gruppe er udelukket, bør der i princippet være mulighed for at deltage på lige fod med andre,« siger Sigurd Slot Jacobsen.

Han hæfter sig ved, at TV 2 Lorry først efterfølgende på sin hjemmside har gjort opmærksom på, at aldersgrænsen er 12 år:

»Man kan ikke komme bagefter og lave det om. Man kan godt have den forestilling, at når det er en tegnekonkurrence, så vil det sjældent være voksne, der deltager. Men sat på spidsen, så må man sige, at hvis betingelserne ikke udelukker voksne fra at deltage, hvorfor skulle man så ikke tillade det? Hvis det kun er børn under 12 år, der må deltage i den her konkurrence, jamen så skriv det,« lyder vurderingen.

Mark Phillip Trønning er ikke overrasket over udmeldingen, men han er glad for, at han tilsyneladende har juraen på sin side:

»Det er da rart,« siger Mark Philip Trønning, som mener, at det ville klæde Lorrys direktør Dan Tschernia, hvis han nu sagde undskyld:

»Jeg synes efterhånden, at det ville være rart og klædeligt, hvis Dan Tschernia ville sige noget pænt. Han har været meget negativ, lige siden jeg kontaktede ham første gang. Han kunne passende sig: 'Undskyld, jeg er kommet galt af sted',« siger Mark Philip Trønning.

Det har Dan Tschernia dog ikke umiddelbart tænkt sig. I en mail til Information skriver Lorry-direktøren følgende: »Af alt der er skrevet og sagt omkring vore børnetegninger fremgår det, at det er en konkurrence for børn.«

Derfor mener han, at Mark Philip Trønning har været i »ond tro«, da han sendte sin tegning ind. Dan Tschernia vil nu selv tage kontakt til Forbrugerombudsmanden.

Hvis ikke der kommer en løsning på problemet, kan det i sidste instans ende i et retsligt opgør, vurderer Sigurd Slot Jacobsen.

»Det er helt oplagt at forestille sig, at det kunne være en sag for domstolene, hvis han vil gå den vej. Evt. via småsagsprocessen.« Mark Philip Trønning vil dog ikke gå så langt endnu:

»Lige nu, der lader jeg den nok ligge. Men den er da meget god at have i baghånden,« siger vejrtegneren.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Heinrich R. Jørgensen

Hvis TV2 havde villet (*), kunne de straks de opdagede Marks alder, havde brugt det som afsæt for et livsbekræftende og positivt indslag, af de sjældne. Havde de givet en opvakt journalist og Mark mulighed for at iscenesætte en god fortælling til seerne, kunne det have løftet basis-humøret hos mangen en seer, er jeg sikker på.

Men nix. Lige præcis sådanne fortællinger ønskes åbenbart ikke på TV2.

Beskeden til Mark er klar: Stik din sol-tegning hen hvor den -- nå ja -- ikke skinner.

Heinrich R. Jørgensen

(*)

villet, et ord afledt af: vilje. En handling, affødt af intellektuel beslutning, snarere end instinkter eller rygmarvsreaktioner.