Læsetid: 6 min.

Radiofestival hylder tidens tålmodige tøf

S/M-smæk med lækker lyd, fem års optagelser af damers mundhuggeri og en følelsesdetektivisk farfar-historie. Den europæiske broadcasting festival, Prix Europa, hylder radio lavet med tid og omhyggelighed, og lørdag vandt Anna Thaulow en af verdens vigtigste radiopriser. Men hæderen kommer midt i en tid, hvor der ingen steder er at gentage succesen
S/M-smæk med lækker lyd, fem års optagelser af damers mundhuggeri og en følelsesdetektivisk farfar-historie. Den europæiske broadcasting festival, Prix Europa, hylder radio lavet med tid og omhyggelighed, og lørdag vandt Anna Thaulow en af verdens vigtigste radiopriser. Men hæderen kommer midt i en tid, hvor der ingen steder er at gentage succesen
1. november 2011

»Nu ringer telefonen. Han siger, at den er åndssvag ... Det er min farmor. Nu står han der i fedtefadet, spændt ud mellem to familier. Han siger, at han slider bravt i det. Det er i hvert fald løgn. Han sidder jo og drikker sodavand sammen med de andre.«

Anna Thaulows radiodokumentar Farfars To Liv knalder ud af højttalerne i auditoriet på mediehuset Rundfunk Berlin-Brandenburg. Under hendes stemme er de skrattede kassettebåndsoptagelser, som hun har fundet i sin afdøde farfars gemakker. Han levede et hemmeligt dobbeltliv med to familier i 50 år og optog hverdagsscenarier fra begge hjem på sin båndoptager.

Thaulow har brugt båndene som bevismateriale i en detektivisk udredning af denne mystiske del af sin familiehistorie. Og nu sidder Europas radioelite til broadcasting festivalen Prix Europa på førstedagen og lytter koncentreret til hendes og digitalmagasinet Third Ears bidrag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu