Læsetid: 5 min.

Efter de røvsyge 00'erne skal vi igen tale om analsex

Den nye kanal DR MAMA oplyser ungdommen om sex i programmet 'Sexministeriet'. Og godt det samme, for 00'erne har været præget af en tabuiserende sexmoral, hvor bare en lille smule gruppesex skulle fordømmes. Hvorvidt Paradise-generationen gider glo på halvkendte værter konversere om at knalde i public service-format, er endnu uvist
Løsningsforslag. I DR MAMAs 'Sexministeriet's titelmelodi er løsningen på kærestesorger, mellemøstkonflikt, overtræk, fremmedhad, fodboldskader, hovedpine, højdeskræk, dårlig ånde og et hav af andre problemer at 'kneppe smerten væk'.

Løsningsforslag. I DR MAMAs 'Sexministeriet's titelmelodi er løsningen på kærestesorger, mellemøstkonflikt, overtræk, fremmedhad, fodboldskader, hovedpine, højdeskræk, dårlig ånde og et hav af andre problemer at 'kneppe smerten væk'.

Knep smerten væk

6. oktober 2011

Der sidder en splejset fyr med brille med kraftigt stel og benene over kors i et tv-studie og fniser. Spørgsmålet, som en knægt med lyst til eksperimenter har sendt ind til panelet, vil have svar på, hvordan man overtaler sin kæreste til at få den bagfra, som man siger. Doggy style. I DR MAMAs nye sexsatsning, Sexministeriet, sidder tre halvkendte mennesker, og i midten en mand, der er kendt for at danse med en kendt i kendisprogrammet Vild med Dans. Og Silas, han er slet ikke i tvivl: »Lad være at snakke for meget om det, bare drik jer fulde og gør det.« Altså dyrke sex på hundemåden. Tihi, fnis. Der grines lidt mere.

»Drik jer småfulde og lad være med at tale om det — det er ikke det fedeste råd i verden at give til en doggy style, og det vidner desværre om en X Factor-lignende tilgang til sexeksperter, hvor substansen udebliver,« lyder det fra Steen Schapiro, der er medlem af foreningen Seksualpolitisk Forum. Ellers er han nu godt tilfreds, for seksualoplysende programmer har manglet i årevis, understreger han. Samme melding kommer fra Morten Emmerik Wøldike, der er sociolog og national projektleder i Sex og Samfund.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

.-ehm-

Unge mennesker har altid været knaldforvirrede når det kommer til sex.....Stort set samtlige spørgsmål unge mennesker på 13-15 år i dag har til sex har de også haft i 1930erne, i 1950erne og i 1970erne....

I 1970erne, hvor jeg gik i skole, der havde vi en seksual-undervisning, jeg mindes med glæde. Den var reel, den var oplysende, den var timelig, den var pikant uden at være vulgær, altså forstået på den måde, at vi kunne godt tåle at høre om penis og vagina.

Et norsk tv-program 'trekant' tror jeg det hed? kom på NRK1 eller NRK2 kl. 21.00 eller 21.30, på DR1 kom det klokken 23.00 eller 23.30 eller efter midnat. Så hvem er de progressive her....? Og hvilke drama-serier er det som fortæller at man bliver straffet hvis man er frimodig, fri og fræk? - seksuelt altså...

Michael Kongstad Nielsen

DR har en eneste ting i hovedet - flest mulige seere. Derfor har DR ingen holdning eller tanke bag programmet andet end at aflure, hvad tidsånden kan bære, hvor trækker den henad, og hvordan vi får flest muligt til at blive på kanalen. Det er såre kommercielt, selvom det er DR. At sex sælger, behøver man ikke spørge de rigtige reklamefolk om.

-ehm-

Hvilke amerikanske dramaserier? Nu kan jeg p.t. ikke se hverken Kanal 5, Kanal 4, eller TV3....men jeg kan da se Venner på TV2. Og her mener jeg da bestemt ikke, at der er en sådan fortælling (den er så selvfølgelig også fra 1990erne...)

Og er det vi i DK ikke kalder for dramaserier fra USA i virkeligheden ikke ungdoms-serier som f.eks. twilight, glee club etc. etc.?

Dramaserier for mig er sådan nogle som Sopranos, Mad Men, In Treatment osv. Og serier som How I met your Mother og Two and Half Men er altså sitcoms, ikke drama-serier.

Mht. Sara i Broen, så kender jeg faktisk en del kvinder som er sådan, altså til lige på rå sex.....uden følelser...eller det som kvinder normalt forstår ved følelser....

Steen Schapiro

Karsten Aaen, -ehm-, nej, jeg tænker ikke på "Venner" eller "Sopranos". Jeg tænker specifikt på amerikanske thrillers og hyggelige engelske krimiserier, hvor når en kvinde laver sidespring eller går hjem med en kinky mand, så viser han sig meget ofte at være morder, psykopat og farlig. Detektiverne opdager håndjernene på mordstedet - gys og aha ...
Nogle gange er det med omvendt kønsfordeling - fra "Fatal Attraction" og fremad.
Vores film og TV er fyldt med disse advarselsmyter om/mod sex uden for ægteskabet.

Der har altid været forvirring omkirng sex, klart. Men pointen er, at forvirringen og dobbeltsignalerne i 00erne er endnu stærkere end måske nogensinde før; i denne tid som er så erotiseret, fra TV og film-drama til dansekonkurrencer, reklamer og musikvideoer ... får vi ekstemt mange modsigende signaler, myter og fortællinger om sex.

(Uanset hvilken TV-kanal, til Karthago-bemærkningen :-) )

Vi har nu med internettet m.m. meget friere og mere øjeblikkelig adgang til porno og erotisk inspiration end nogensinde før i menneskehedens historie. Det giver os et enormt spillerum, som jeg finder meget positivt - men når der er så modsigende signaler og så lidt tidssvarende seksualoplysning/undervisning, skaber det også en enorm forvirring; hvornår er man "billig", hvornår er man kedelig hvis man ikke prøver noget.

At den problematik er stigende, er også det jeg hører når jeg taler med unge og med sexologer og undervisere.

Hvis du ikke kan se problemet, og/eller synes at alt er, som det altid har været, så er det jo fint nok for dig :-)