Læsetid: 3 min.

En skattekiste af oplevelser

Washington DC er en fantastisk grøn, åben og rig by for alle typer turister. Voksne, unge, børn, bogorme, foodies, dansemus eller økoshoppere — den amerikanske hovedstad har noget til alle
I USA's hovedstad er det ikke kun kirsebærtræerne, der blomstrer. Byen bugner af oplevelser på alle årstid og for besøgende i alle aldre.

I USA's hovedstad er det ikke kun kirsebærtræerne, der blomstrer. Byen bugner af oplevelser på alle årstid og for besøgende i alle aldre.

Larry Downing

Kultur
15. oktober 2011

WASHINGTON DC — Fra cupcakes til sushi, fra mojitos til frozen margaritas; fra Kramerbooks til The National Mall, Capitol Hill, The Kennedy Center, Lincoln Memorial og Det Hvide Hus. Washington har tilbud til alle slags besøgende.

Den amerikanske hovedstad er en pragtfuld by at være turist i året rundt, hvad enten man er interesseret i amerikansk politik, litteratur og samfundsliv, gastronomi, elsker imponerende, moderne museer med gratis adgang eller hellere vil danse til den lyse morgen i klubberne omkring Dupont Circle og Adams Morgan.

Er man kommet til USA for at udnytte den svage dollar og virkelig gerne vil spare penge på mærkevarer, bør man tage en smuttur til Virginia. Det kan gøres på under en time, så havner man i Leesburg Corner Premium Outlets. Her finder den modebevidste bl.a. Ann Taylor, Barneys New York, Burberry, Coach, Cole Haan, J.Crew, Juicy Couture, Kenneth Cole, Lacoste, Michael Kors, Nautica, Ralph Lauren, Saks Fifth Avenue og mange, mange flere.

Museumsbyen

Men før man bruger al sin tid på at forbruge, må man sørge at besøge perlerækken af imponerende museer, som er centreret omkring The National Mall, hvorfra man ikke kommer uden om en spadseretur til Det Hvide Hus og Capitol selv. Man kan også uden videre komme ind i Senatet, blot man gennemgår en screening, ligesom man kan besøge The National Visitor Center, hvor man kan vandre rundt i en kopi af hele Kongressen.

For overtegnedes familie er nummer et på listen uden tvivl National Museum of The American Indian. I det velindrettede og moderne museum kan man få et overblik over hele det amerikanske kontinents varierede historie med fokus på indianernes liv gennem tiden. Butikken i museet er en skattekiste, hvor man kan købe alle sine julegaver uden problemer, billige, pædagogisk og politisk korrekte, men superspændende og i god kvalitet og i cafeteriaet tilbydes mad fra alle USA's regioner.

Og ingen, der er interesserede i nyheder og medier kommer uden om Newseum, som befinder sig på 555 Pennsylvania Avenue lige midt mellem Det Hvide Hus og the U.S. Capitol på the National Mall; et drømmemuseum, hvis man er interesseret i kommunikation, journalistik, aktuelle nyheder og de seneste landvindinger inden for mediernes verden.

Georgetown

Men det mest populære kvarter for turister er nok Georgetown, kvarteret med de lavtliggende rækkehuse, hvor den økologiske, politisk korrekte middelklasse henslæber sine eftermiddage på trendy cafeer, spadserer langs floden, dyrker det etniske cuisine, ses og bliver set samt ikke mindst køber ind i et væld af lækre designerbutikker blandet med de sædvanlige amerikanske og internationale kæder.

Området kunne nok fortjene en hel artikel i sig selv, men her et par tips fra overtegnedes yndlingsrepertoire: Georgetown Cupcake på 1209 Potomac Street vandt for tre år siden Washington Posts konkurrence om hovedstadens bedste cupcake. Vinderkagen var Chocolate Ganache.

I tøjafdelingen er udvalget stort i Georgetown, men overtegnedes favorit er Cusp på 3030 M Street. Virkelig cool tøj til os, som er blevet lidt for gamle til Urban Outfitters (der naturligvis ligger lidt længere nede ad samme gade).

Spise kan man naturligvis også i den grad i Georgetown, der er stoppet med gode restauranter. Prøv f.eks. Zed's Ethiopian Cuisine — 1201 28th Street — eller kendte Cafe Milano, hvor politikere, lobbyister og konsulenter dinerer med kunder, klienter eller de seneste praktikanterobringer.

En anden (fransk-amerikansk) luksusrestaurant i 34 Street er Restaurant 1789, som har en unik bar og natklub i kælderen, der er åben til ud på de små timer i weekenden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her