Læsetid: 6 min.

Velkommen til Mellemøstens Paris

I Libanon har hunde det godt, og seværdighederne måler sig med Roms og Athens, men under idyllen lurer angsten for en ny borgerkrig. Alligevel er Beirut nu et søgt rejsemål for oplevelseslystne danskere, også selv om de ifølge Udenrigsministeriet nærmest er i livsfare
Der er en god blanding af kampvogne, gode restauranter og interessant arkitektur i Libanons hovedstad, Beirut.

Der er en god blanding af kampvogne, gode restauranter og interessant arkitektur i Libanons hovedstad, Beirut.

PATRICK BAZ

15. oktober 2011

Beirut — I min ejendom i Verdun-kvarteret bor en silkepuddel, der luftes af en tjenestepige fra Etiopien. I regnvejr vimser kræet rundt med et lyserødt dækken over den hvide pels og poterne stukket i matchende plastik-røjsere, hvorimod pigen er uden paraply. Her er fortovene tjenestefolkenes domæne. Og de gamle damers. Med sminkede rynker og fortinnede blikke støttes de over høje kantsten af en arm fra den srilankanske, etiopiske eller filippinske hushjælp. Men ellers kører folk i bil. Jeg ser pudlen hoppe ned fra bagsædet af en BMW firhjulstrækker. Ejeren smider bilnøglen til sikkerhedsvagten, der hænger ud i en havestol ved indgangen. Ud over at holde øje med, hvem der kommer og går, bruger han dagen på at flytte rundt på beboernes biler, og således tjener han som tjenestepigerne til livets ophold i den servicesektor, der udgør mere end en tredjedel af landets arbejdsstyrke på små to en halv million individer. Heraf tager ca. en million fremmedarbejdere sig af det grove. Mændene i landbrug og byggesektor, kvinderne i huslige fag — hvis de ikke har begået selvmord, hvilket sker en gang om ugen ifølge en ngo-undersøgelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu