Nyhed
Læsetid: 3 min.

Filmåret 2012: 10 film at glæde sig til

Et nyt, stort set uudforsket filmår tegner altid til at blive bedre end det forgangne. Her er 10 film, filmredaktøren glæder sig til at se — en enkelt af dem har han endda allerede set én gang
Informations filmredaktør glæder sig til Steven Spielbergs nye film, ’War Horse’, der er baseret på et populært teaterstykke og handler om en hest og dens oplevelser under Anden Verdenskrig.

Informations filmredaktør glæder sig til Steven Spielbergs nye film, ’War Horse’, der er baseret på et populært teaterstykke og handler om en hest og dens oplevelser under Anden Verdenskrig.

Fra filmen

Kultur
29. december 2011

War Horse

To danske skuespillere, Nicolas Bro og David Dencik, er på rollelisten i Steven Spielbergs nye film, der er baseret på et populært teaterstykke og handler om en hest og dens oplevelser under Anden Verdenskrig. Når Spielberg er bedst, formår han at tøjle sentimentaliteten og levere underholdning som få andre — lad os håbe, han gør det i War Horse.

Premiere 12. januar.

Mission: Impossible — Ghost Protocol

Efter de britiske og amerikanske anmeldelser at dømme er dette den bedste af de fire Mission: Impossible-film. Og det er måske ikke så mærkeligt, i betragtning af at det er animationsmesteren Brad Bird (Drengen og jernkæmpen, De Utrolige, Ratatouille), der står bag. Nej, han har ikke instrueret skuespillere på dén måde før, men han tænker visuelt og har sans for action, humor og en god historie.

Premiere den 26. januar.

The Artist

En fransk stumfilm, der foregår i Hollywood i 1920’erne — og handler om en stumfilmstjerne, der får problemer, da talefilmen kommer — og virkelig demonstrerer, hvad filmmediet formår. Det lyder måske tosset, men det er ikke desto mindre, hvad Michel Hazanavicius har præsteret med den fremragende The Artist, der har den kækt smilende storcharmør Jean Dujardin i titelrollen.

Premiere den 9. februar.

The Muppets

Jeg indrømmer det, jeg er muppet-freak, og jeg glæder mig som et lille barn til den nye muppet-film, der skulle være et vellykket forsøg på at give salig Jim Hensons dejlige dukker nyt liv. »It’s time to put on make up, it’s time to dress up right …«

Premiere den 9. februar.

Jernladyen

Det er godt nok instruktøren af Mamma Mia, Phyllida Lloyd, der står bag denne film om Margaret Thatcher, men chancen for at se Meryl Streep spille den tidligere britiske premierminister og jernlady er noget, man kun kan se frem til. Hvis nogen kan spille den rolle, er det Meryl.

Premiere den 23. februar.

Hugo Cabret 3D

3D kan jeg godt undvære, men Martin Scorseses første familiefilm, der foregår på en banegård i Paris i 1930 og handler om en forældreløs dreng og hans oplevelser, MÅ jeg bare se. Skal man tro anmelderne, har jeg god grund til at glæde mig.

Premiere 15. marts.

En kongelig affære

Nikolaj Arcel, instruktøren bag blandt andet Kongekabale og De fortabte sjæles ø, fører os i sin nye film tilbage til 1700-tallets Danmark og skildrer intrigerne ved Christian VII’s hof og balladen med Struensee og Caroline Mathilde. En kongelig affære kunne gå hen og blive årets danske filmoplevelse. Der er i hvert fald masser af dramatik i begivenhederne bag.

Premiere 29. marts.

A Dangerous Method

Modtagelsen i udlandet har været lidt blandet, men det ændrer ikke ved det fascinerende i en film om venskabet mellem Freud og Jung og psykoanalysens fødsel med Viggo Mortensen, Michael Fassbender og Keira Knightley i hovedrollerne, instrueret af David Cronenberg. Men hvorfor i al verden skal vi dog vente så længe på den?

Premiere den 21. juni.

Den skaldede frisør

Susanne Bier vender tilbage til den romantiske komedie i sin første film siden den Oscarbelønnede Hævnen. Med Biers faste makker, Anders Thomas Jensen, som medmanuskriptforfatter og Pierce Brosnan, Trine Dyrholm, Paprika Steen og Kim Bodnia på rollelisten kan det godt gå hen og blive temmelig morsomt.

Premiere den 30. august.

Hobbitten: En uventet rejse

Den er ikke til at komme udenom, også selv om det ikke er mexicanske Guillermo del Toro, men newzealandske Peter Jackson, som sidder i instruktørstolen. Visuelt vil den første af de to Hobbitten-film sikkert ikke fejle noget. Spørgsmålet er dog, om Jackson har et lidt bedre greb om historien, end han havde i de to sidste Ringenes Herre-film.

Premiere 12. december.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Thomas H. Pedersen

En lille nørde ting men jeg tvivler på at War horse forgår i 2 VK. når billedet viser 1 VK. uniformer... kan selvfølgelig godt være hesten er med i begge krige :)

Gitte Bailey Hass

:) Da jeg så teaterstykket i London, foregik det under Første Verdenskrig, så du har helt ret, Thomas. Stykket var i øvrigt helt fantastisk, så jeg glæder mig til at se, om filmen kan leve op til samme intensitet

Robert Ørsted-Jensen

ja der er vidst lige en billedredaktør der ikke har hørt efter i historietimerne - temmelig pinligt det

Robert Ørsted-Jensen

Nej fendeme det er Monggård selv - endnu mere pinligt -han burde have store røde ører

Filmen foregår under 1. Verdenskrig. Han må have sovet ved tastaturet.

>>med Pierce Brosnan ... på rollelisten kan det godt gå hen og blive temmelig morsomt.<<

: som altid er Monggaard uforbederlig optimist.
Vi får se: træmanden på sine ældre dage.

Hans-Henrik Hansen

Jeg glæder mig mest til Prometheus.

Christian Monggaard

I har selvfølgelig helt ret: War Horse foregår under Første Verdenskrig. Og det vidste jeg også godt. Hvorfor jeg så alligevel har skrevet Anden Verdenskrig kan undre, men måske var jeg rent faktisk var faldet i søvn ved tastaturet. Pokkers. Beklager.

Christian Monggaard

Ja, det bliver spændende med Ridley Scotts nye - og Christopher Nolans næste Batman-film.

In The Land Of Blood And Honey.

Også selv om den ret beset allerede har haft verdenspremiere og endnu ikke har dato for DK premiere (Men mon ikke den kommer i FEB/Marts alligevel.)

Derfor tillader jeg mig at regne den til 2012 filmåret.

Denniz Bertelsen

Alligevel et rimeligt snæversynet udvalg. Beviser måske at filmselskabernes promo-strategi med at skabe forventninger flere år i forvejen, har stor indflydelse på medierne... Det er vel aliigevel svært at glæde sig til alle de film i 2012 der blot får premiere i stilhed. Eller rettere, det er svært at sætte ord på, for man aner ikke hvilke film det bliver... Ovenstående liste er jo så håbløs Blockbuster-agtig, at det er små-pinligt.

Jeg glæder mig personligt mest til DOX-BIO premiren på Testamentet.