Læsetid: 6 min.

Lysfesten i Fredensgade

Hvert år i december valfarter folk fra hele Jylland til Fredensgade i Hinnerup lidt uden for Aarhus. Beboerne på den lille villavej dekorerer op til jul deres huse og haver med lyskæder, snurrende juletræer og talende rensdyr. Det, der begyndte som en spøg, er nu blevet til en decideret attraktion og har samtidig pustet nyt liv i fællesskabet på vejen
Udflugt. Mie Gaardbo (t.v.) og de andre plejehjemsbeboere fra Lokalcenter Trøjborg havde set et indslag i TV 2 Østjylland om julelysene i Fredensgade, før de – takket være lokalcentrets Jytte Kortsen (bagest til venstre) og en frivillig chauffør – kunne komme på tur og opleve lysshowet med egne øjne.

Udflugt. Mie Gaardbo (t.v.) og de andre plejehjemsbeboere fra Lokalcenter Trøjborg havde set et indslag i TV 2 Østjylland om julelysene i Fredensgade, før de – takket være lokalcentrets Jytte Kortsen (bagest til venstre) og en frivillig chauffør – kunne komme på tur og opleve lysshowet med egne øjne.

Martin Dam Kristensen

22. december 2011

Minibussen fra Trøjborg Lokalcenter kører langsomt hen ad Fredensgade. Det er sidst på eftermiddagen, og mørket har netop sænket sig over villavejen i Hinnerup lidt uden for Aarhus. Nu bliver der tændt for strømmen til lyskæder, guirlander, elektriske julemænd, snemænd, rensdyr, kaner, og hvad villavejens beboere nu ellers har haft fantasi til at dekorere deres huse og haver med.

»Det er imponerende. Jeg har aldrig set noget så flot,« siger Mie Gaardbo, en af plejehjemsbeboere fra lokalcentret inde i Aarhus, der er med på tur til ’julegaden’ i Hinnerup.

Mie Gaardbo sidder lunt og godt inde i minibussen, gumler på de medbragte fyldte chokolader og bedyrer, at hun da vil fortælle »sine piger« om gaden i Hinnerup, så de også kan tage på udflugt til Hinnerup og Fredensgade.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu