Læsetid: 7 min.

’Mor og far i haven’

Måske var det lige her, det skete, i haven bag billedet, at mine forældre blev forelskede i hinanden, eller måske var det allerede sket. Karen Syberg reflekterer over erindringens væsen i Informations serie om familieportrætter
Måske var det lige her, det skete, i haven bag billedet, at mine forældre blev forelskede i hinanden, eller måske var det allerede sket. Karen Syberg reflekterer over erindringens væsen i Informations serie om familieportrætter
28. december 2011

Det er min far og mor, der sidder i vores have, Pilegaardens have, hvor jeg er vokset op.

Det er højsommer, solen skinner, den hvide havestols armlæn kaster skygger på min mors sommerkjole. Hun er i gang med et håndarbejde af en art, far har sat sig i vest og skjorteærmer, hans arbejdstøj.

Han sidder i liggestolen, men intet i hans holdning tyder på, at han har tænkt sig at slå sig ned. Lige om lidt er han nok væk igen, han har bare sat sig for at snakke lidt. Eller for at give hende en besked, før han går ned i plantagen igen? Påklædningen kan tyde på, at det er dér, han kommer fra.

Den anden hvide havestol er tom. Men hov, det er slet ikke en stol, det er havebænken, der er blevet halv. Ved nærmere eftersyn er man udsat for en art trompe-l’œil, (øjenbedrag, red.)blot med haven uden om lærredet som medspiller. Min far og mor sidder ikke i haven. De sidder i et billede, på et lærred, der forestiller haven. Og lærredet skærer havebænken over, selv om man i første øjeblik tror, at det bare er den havestol, min mor ikke har sat sig i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu