Læsetid: 5 min.

Ungdomssind

Der sker ting og sager i dansk litteratur. Der er gang i generationsdebatten. En række unge debutanter har det tilfælles, at de skriver med deres kroppe og med deres ungdom. Debutbøgerne er ikke længere ældre end debutanterne selv
23. december 2011

Det nye ved den unge ’generation’ af forfattere er, at den er ung. Hold kæft en tautologi. Men det er mere end det. For første gang i lang tid er (mange af) de seneste års debutbøger lige så gamle eller rettere unge, som forfatterne selv. Der er en helt ny forbindelse og overensstemmelse mellem bøgernes sprog og forfatternes alder.

Der tales allerede en del om en denne nye generation inden for litteraturen. Generationstrommerne buldrer. Er der en ny generation på vej? Tue Andersen Nexø påpegede for nylig her i avisen nogle nye og interessante forbindelser mellem mange af de danske (primært uddannede fra Forfatterskolen) debuter fra de sidste par år. Theis Ørntoft, Rasmus Graff, Bjørn Rasmussen, Asta Olivia Nordenhof (der kunne nævnes flere). Forbindelser vedrører fællestemaer såsom begæret, kønnet og kroppen. Prostitution, kapitalisme og identitet. Sex.

Men jeg vil mene, at det mest markante fællestræk er, at tiden ikke længere er ude af led, dvs. en debutant på 20 skriver ikke længere som én på 50. Eller værre: Som én, der ikke har nogen alder, der står uden for både historie, verden og krop.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer