Læsetid: 3 min.

’Jeg er interesseret i virkelighed’

Mens Merete Pryds Helle boede med mand og børn i Italien, e-mailede hun med veninden Mai i Danmark. Under titlen ’Kære Mai’ udgiver hun nu sine mails fra tiden 1998 til 2006
20. januar 2012

Kære Mai består kun af Merete Pryds Helles mails til veninden. Mais mails er ikke med i bogen, men hendes historie kommenteres løbende, så man kan følge, at hun bliver skilt, får en ny kæreste, bliver gravid og får et nyt barn i det tidsrum, korrespondancen dækker.

— Hvorfor udgiver du kun din side af korrespondancen?

»Det er et litterært greb, at læseren selv må lave Mais historie. Den danner en skyggebaggrund med et andet forløb og en anden rytme end min. Det giver en vis spænding i teksten, synes jeg. Skulle hendes mails også have været med, ville det være blevet lidt tungt, det synes jeg ofte sker med brevvekslinger. Jeg tror, det bliver mere spændende at læse, når en hel masse skal udfyldes af læseren selv.«

Virkelighed

Merete Pryds Helle har altid interesseret sig for virkelighed, siger hun. I bogen skriver hun om van Goghs breve, og faktisk kom inspirationen til udgivelsen fra hendes læsning af Lars Noréns dagbøger, fortæller hun. Derimod er der ikke tale om autofiktion i eksempelvis Karl Ove Knausgårdsk forstand. Merete Pryds Helle har ikke læst ham, og hendes egne mails er stort set uredigerede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu