Læsetid: 2 min.

En død mands damer

Om forfatterportrættet og reklamen. Plus Hollywood
Grumt. Unge kvindelige forfattere bliver kaldt Borum-babes og fremskrives som den afdøde digter Poul Borums engle.

Grumt. Unge kvindelige forfattere bliver kaldt Borum-babes og fremskrives som den afdøde digter Poul Borums engle.

17. februar 2012

Måske man som stumfilmstjernen Thera Bara skulle opfinde en baggrund som barn af Sahara-ørknen, modtage pressen omgivet af kranier og levende slanger og insistere på kun at tale om okkulte sager. Tage stereotyperne på forskud. Gå i en kjole af asbest, lade sig brænde. Jeg føler mig så Strindbergsk i nat, jeg ser sammenhænge alle steder. Netop som jeg går ind i en baggård og ser en sort hund ligge for fødderne af en lille dreng, og netop som drengen vender sin hånd i mod mig, og jeg ser, at han i hånden holder spar fem, forstår jeg, at jeg skal dø. Nej, det sidste er noget jeg har fra Strindberg. Jeg sidder bare i et gæsteværelse på en højskole, eleverne spille volleyball i gymnastiksalen nedenunder, deres gummisko hviner i gulvet, de råber. Vi fik partyskinke til middag, og så citronfromagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Hvornår er et billede et billede af et menneske, og hvornår er det et billede af forbrugets sprog"

Skulle det ha været 'misbrugets' og ikke 'forbrugets'?
:)