Læsetid: 6 min.

Kærestesorg er ikke spildt

At der har været kærlighed, kan aldrig være andet end godt, og kan man vende tabet og vise taknemmelighed, er der mening i galskaben, siger Stine Pilgaard, debuterende forfatter, som ikke vil have sin roman sammenlignet med stand-up-komik, selv om den bliver det
Optimisme. Stine Pilgaard, der er aktuel med sin f©™rste roman °ØMin mor siger°Ø, tror, at hvis man pr©™ver at forlige sig med k©°rlighedstabet, kan man vende det til en taknemme°©lighed. °ØS? bliver der mening med galskaben,°Ø siger hun.

Optimisme. Stine Pilgaard, der er aktuel med sin f©™rste roman °ØMin mor siger°Ø, tror, at hvis man pr©™ver at forlige sig med k©°rlighedstabet, kan man vende det til en taknemme°©lighed. °ØS? bliver der mening med galskaben,°Ø siger hun.

Jakob Dall

3. februar 2012

Da Stine Pilgaard var barn i Aarhus, holdt hun af at sidde under bordet og lytte til samtalerne, når hendes forældre havde gæster, ligesom hun lyttede mere end almindeligt interesseret, når de snakkede i telefon. Ikke kun for det, de snakkede om, men for måden, de gjorde det på.

»Et sært enebarn, der læste hele tiden og brugte voksenord,« har hun fået at vide, for hun kan ikke huske det selv.

Interessen for at aflæse samtaler har hun bragt med sig videre i livet, og den afspejler sig i den roman, Min mor siger, som hun lige er debuteret med, og som har givet begejstrede anmeldelser med karakteristikker som »en hamrende lovende, underspillet morsom debutroman« og »en sproglig fest, som man ikke kan undgå at komme i opløftet stemning af«.

Bogen handler ellers om kærestesorg.

I dag bor Stine Pilgaard sammen med otte andre i et bofællesskab på Østerbro-gade i København i et lille værelse med mange bøger, og først må intervieweren have et grundkursus i, hvordan man sidder på den ene af hendes to stole. Den er nemlig værkbruden. Man skal sætte sig med hovedvægten i den ene side og ikke bevæge sig for meget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvorfor i alverden skriver I:
’Min mor siger’ blev anmeldt i sidste uges Bøger. Læs anmeldelsen på Information.dk/litteratur
- når anmeldelsen ikke er linket og ikke kan søges i søgekassen???