Læsetid: 3 min.

Stærke streger

Erindringsglimt, superhelte, postapocalypse, selvironi og samtidskritik. Når man læser de danske tegneserier, der er nomineret til den genopstandne tegneseriepris Pingprisen, der uddeles i aften, oplever man mangfoldighed i udtryk og indhold og må konkludere, at kunstarten har det godt
Erindringsglimt, superhelte, postapocalypse, selvironi og samtidskritik. Når man læser de danske tegneserier, der er nomineret til den genopstandne tegneseriepris Pingprisen, der uddeles i aften, oplever man mangfoldighed i udtryk og indhold og må konkludere, at kunstarten har det godt
28. februar 2012

Garvede fortællere, ambitiøse debutanter og meget af det indimellem finder man blandt den række danske tegneserieskabere, som er nomineret til den genopstandne tegneseriepris Pingprisen, der uddeles i aften. Og efter en gennemlæsning af de nominerede værker, som byder på et væld af udtryksformer og har meget på hjerte, er det svært ikke at føle sig optimistisk på kunstartens vegne.

Tag nu f.eks. kategorien ’Bedste danske debut’, der rummer tre tegneserier og byder på alt fra et syret, Moebius-inspireret rum–eventyr – Søren W. Nørbæks Stella – over Adam O’s post-apokalyptiske Ruiner, der, ganske klassisk for genren, bruger fremtidsfortællingen til at rette en nådesløs kritik mod nutidens mere og mere hovedløse medie- og forbrugskultur, til John Kenn Mortensens Post-It Monstre, der er en grafisk fryd og helt sin egen, selv om den også må være inspireret af både den amerikanske tegner og forfatter Maurice Sendak og den japanske animations-mester Hayao Miyazaki.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Rart at vide.
Vi er jo nogen, som har spist vores barndoms skålfulde med havregryn-med-mælk ovenpå en stak tegneserier.

Lise Lotte Rahbek

Min smag går heller ikke i retning af Bakmans tegninger.
Men sådan kan det jo være vanskeligt,
når man/jeg lige har genlæst Bretecher.