Læsetid: 1 min.

Dantes krænkende komedie

I Italien diskuteres det for tiden, om ’Dantes Guddommelige Komedie’ skal stryges fra skolernes pensum på grund af ’krænkende og diskriminerende’ indhold
19. marts 2012

Dantes vandring gennem skærsilden og helvedet byder på mange gruopvækkende syn. Profeten Mohammed udsat for blasfemiske pinsler. Grådige, forræderiske jøder. Homoseksuelle, som er dømt til den evige skærsild, fordi de går imod naturen.

Alt dette er for grov kost for nutidens børn og unge. Det mener i hvert fald den italienske menneskerettig­hedsorganisation Gherush 92. De kræver, at Den Guddommelige Komedie bliver fjernet fra pensum i skolerne. Eller at man som et minimum i undervisningen forholder sig kritisk til de ’krænkende og diskriminerende’ aspekter af Dantes værk.

»Vi går ikke ind for censur eller bogafbrænding, men vi vil gerne have, at det bliver anerkendt, klart og tydeligt, at der er racistisk, islamofobisk og antisemitisk indhold i Den Guddommelige Komedie,« siger Valentina Sereni, som er forkvinde i Gherush 92, til det italienske nyhedsbureau Ankronos.

Kunsten kan ikke undslå sig kritik, understreger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu