Note
Læsetid: 2 min.

Højrefløjen er senil

Kultur
22. marts 2012

– Rune Lykkeberg, kontroversiel forfatter, kommentator, redaktør og redaktionschef. Du har været ude og sige, at den nye film om Thatcher bryder et vigtigt tabu i den politiske debat.

»Jeg plejer at sige, at den her film er højrefløjens Abu Ghraib. De konservative er Hiroshima, og det her er bomben. Filmen viser det, som ingen har turde sige før: Thatcher er senil. Det er den barske sandhed om den leder, som de konservative har hyldet gennem flere årtier. Hun er en gammel kvinde uden virkelighedsforbindelse, som tror, hun regerer over hele det gamle imperium. Og sådan har hun altid været!«

Det forklarer ifølge Lykkeberg, at borgerlige har været så vrede på filmen:

»Det er en ren tilståelsessag. De føler sig ramt. Det er en modig og provokerende film, som går om bag den pæne facade. Den dvæler ved Thatchers senilitet, fordi det er en nøgle til forståelsen af hele den politiske højrefløj. De bygger simpelthen på stærkt svækkede åndsevner. Det er dumhed og uvidenhed, som historisk har været hele højrefløjens fundament.«

Lykkeberg, der som politisk kommentator er kendt fra Lykke & Ville, tøver ikke med at kalde filmen for »stor politisk kunst«:

»Den viser det subversive, som man ikke kan skrive i en kronik: Konservative er senile! Det er seniliteten som ideologi, filmen udstiller! Vor tids ideologi! De lever i en anden verden. Var det noget tilfælde, tror du, at ingen opdagede, at Ronald Reagan havde Alzheimer, mens han var amerikansk præsident? Næppe!«

– Hånden på hjertet, Rune Lykkeberg, er det ikke en bitter mand, der taler? Er det ikke noget, du siger, fordi den værdikommission, du selv sad i, er blevet lukket, og nu prøver du at tækkes den nye politiske strømning?

»Selvfølgelig er jeg bitter. Det er klart, man bliver bitter, når man bliver smidt på porten af en minister, som er så dum, at han burde være konservativ. Er der noget galt i at være bitter? Det er et typisk spørgsmål fra en dum journalist, som bekymrer sig mere om mit humør end om, at verden bliver regeret af senile og debile højrefløjsfjolser.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

hehe

Niels Engelsted

Er det her igen Rokokoposten, eller hvad den nu hedder. Det er ihvertfald lige så uintelligent. Hvis det ikke er satire er det endnu værre.

Niels - vi taler jo her om her om det, man med et lidt teknisk udtryk kalder den politiske kommentator Lykke - kendt fra Lykke & Ville:

http://www.youtube.com/watch?v=O8YY8sbl9JY

Der er jo også denne analyse "En etnisk minister":

http://www.youtube.com/watch?v=qCFboDgCL68&feature=related