Læsetid: 3 min.

’Det var bare ikke os to’

Hvad gør man, når man ikke kan lide en bog, men egentlig godt kan se, at den er meget god?
Hvad gør man, når man ikke kan lide en bog, men egentlig godt kan se, at den er meget god?
27. april 2012

Indimellem får jeg en bog i hånden, hvor jeg tænker, at den egentlig er en bedre bog, end jeg er som læser. Hvor jeg keder mig, samtidig med at jeg udmærket godt ved, at min læsning ikke yder bogen retfærdighed. Jeg kan se, at forfatteren sådan set har skruet et meget godt plot sammen. Eller at denne forfatter er sprænglærd og øser af et sprudlende overskud af allusioner og intertekstualitet. Eller af fantasi, der blot er lidt sjusket håndteret hist og pist. Eller jeg erkender, at bogen folder et stort univers ud, mens jeg selv kun ærgrer mig over en vis bombast.

Jeg kan se, at bogen burde interessere mig, og alligevel keder jeg mig, falder over småfejl, sammenligner uretfærdigt med forbilledlige mesterværker og glæder mig stort set kun over, at jeg ikke skal anmelde den.

Jeg er nemlig ikke den eneste, der har det sådan. Det ser man tydeligt af en del anmeldelser. Det er egentlig derfor, jeg er kommet til at tænke over det. For jeg stødes og bliver ked af det på forfatterens vegne, når jeg læser en anmeldelse, der mest består i, at anmelderen udbasunerer sin uforgribelige mening som sandheden om bogen, når anmeldelsen i virkeligheden mest anmelder anmelderen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer