Læsetid: 9 min.

Mrs. Woolfs skræmmende klarsyn

Nye udgivelser af Virginia Woolf ser dagens lys i denne tid. Til juni udkommer ’Mrs. Dalloway’ på forlaget Rosinante, senere på året følger ’Eget værelse’. Men hvilken betydning har Virginia Woolf egentlig i dag? Vi har spurgt tre forfattere, en forsker og en forlægger og oversætter
Nye udgivelser af Virginia Woolf ser dagens lys i denne tid. Til juni udkommer ’Mrs. Dalloway’ på forlaget Rosinante, senere på året følger ’Eget værelse’. Men hvilken betydning har Virginia Woolf egentlig i dag? Vi har spurgt tre forfattere, en forsker og  en forlægger og oversætter
27. april 2012

Formidabel indfølingsevne. Det er en af de ting, der præger Virginia Woolfs forfatterskab. Det, og en følsomhed, der i hendes private liv gang på gang kastede hende ud i depressioner, indtil hun i 1941 valgte at tage sit eget liv. Hendes samlede værk står som et af de betydeligste i det 20. århundrede, og hendes værdi for senere generationer af forfattere er umiskendelig – i Danmark for eksempel for Christina Hesselholdt, Josefine Klougart og Connie Bork.

En af Virginia Woolfs mest kendte romaner Mrs. Dalloway sammenlignes ofte med James Joyces Ulysses. Begge foregår de i løbet af én dag, Ulysses i Dublin, Mrs. Dalloway i London, og begge er skrevet i en stream of consciousness med associative tankerækker og spring i tid og rum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer