Nyhed
Læsetid: 1 min.

50 procent af mig

Disse fotos er selvportrætter. De kommenterer og udforsker mine fysiske og følelsesmæssigt smertefulde kampe med mad, besættelse, selvkontrol og selvværd. De kaster lys over, hvordan det er at leve som halvdelen af mig selv
Disse fotos er selvportrætter. De kommenterer og udforsker mine fysiske og følelsesmæssigt smertefulde kampe med mad, besættelse, selvkontrol og selvværd. De kaster lys over, hvordan det er at leve som halvdelen af mig selv
Kultur
1. juni 2012

Da jeg fyldte 25 år, vejede jeg 154 kg. Med et BMI på 49,9 procent bestod halvdelen af min krop bogstavelig talt af fedt, og jeg var i kategorien ’sygeligt overvægtig’. Igennem min barndom og ungdom var min vægt årsag til fysiske og følelsesmæssige problemer, og jeg var i perioder deprimeret.

I lang tid havde jeg intet andet ønske end fysisk at være en anden end mig selv. Jeg troede fuldt og fast på, at det var det, der ville gøre mig til et lykkeligere menneske.

I december 2009 besluttede jeg mig for at tage ansvar for mit liv: Jeg påbegyndte en selvvalgt rejse mod et sundere liv. Fokus hed kalorieoptælling, korrekt ernæring og øget motion, og resultatet var et vægttab på over 70 kg. Jeg var virkelig overbevist om, at mit hårde arbejde og engagement ville forvandle mig til den ’perfekte’ person, jeg så længe havde drømt om at være, men i virkeligheden skete det modsatte. Mine erfaringer modsiger det billede, som oftest bliver fremstillet i offentligheden. Hvor det er let at tiljuble og værdsætte de dramatiske fysiske resultater af en sådan bestræbelse, så eksisterer der en helt anden virkelighed bag lagene af tøj og de lukkede døre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her