Nyhed
Læsetid: 1 min.

Dark Shadows

Kultur
10. maj 2012

At Tim Burton forstår det gotiske, hvad angår både det visuelle udtryk og blandingen af gys og romantik, er de færreste vel i tvivl om efter at have set Edward Saksehånd, Sleepy Hollow og Sweeney Todd. Og nu har den amerikanske instruktør fået ganske meget ud af sin humoristiske filmversion af Dan Curtis’ kultdyrkede gotiske sæbegyseropera Dark Shadows, der kørte på amerikansk tv fra 1966 til 1971.

Johnny Depp spiller hovedrollen som Barnabas Collins, en rigmand, der i 1700-tallets Maine forvandles til en vampyr og spærres inde i en kiste af heksen Angelique (Eva Green), der er besat af Barnabas og ikke vil lade ham få kvinden, han elsker. 200 år senere, i 1972, slipper Banabas endelig fri og opsøger sit nu forfaldne gods, hvor hans efterkommere (Michelle Pfeiffer, Jonny Lee Miller og Chloë Moretz) lever et alt andet end harmonisk liv, mens familievirksomheden sygner hen. Det er op til Barnabas at få familien på fode igen, men evigt unge Angelique, der driver en konkurrerende virksomhed, har ikke glemt ham og sin jalousi, og det kommer til vældige sammenstød mellem dem, da Barnabas opdager, at Collins-familiens barnepige (Bella Heathcote) er inkarnationen af hans gamle flamme.

Dark Shadows skal ikke tages alt for alvorligt – det gør Tim Burton heller ikke selv – og selv om filmen ikke er lige så rørende som Edward Saksehånd eller lige så mørk og mystisk som Sleepy Hollow, er den skøn at skue og endnu et morsomt trip i instruktørens skæve og kulørte univers af outsidere, der kæmper for at falde til og blive accepteret.

Dark Shadows. Instruktion: Tim Burton. Manuskript: Seth Grahame-Smith og John August. werikansk (Biografer landet over)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her