Læsetid: 2 min.

Kunst og kioskbaskere

Mens den røde løber og konkurrencefilmene stjæler opmærksomheden, er der masser af anden filmaktivitet – også dansk – uden for rampelyset i Cannes
24. maj 2012

Når man sidder i festivalpalæets store biografer og ser de officielle konkurrencefilm i guldpalmernes skær, kan man hurtigt glemme, at Cannes er meget andet end de få udvalgte film på den røde løber. I palæets kælder myldrer folk rundt til det enorme filmmarked, som også har visninger i biografer rundtomkring i byen. På markedet kan man finde alle slags film. Fra kommercielle kioskbaskere og kulørte komedier til kitsch og kunstfilm. På markedet er film varer, som købes og sælges, somme tider blot på baggrund af et manuskript eller nogle få klip. Mange film er færdige til visning, som f.eks. Bille Augusts Marie Krøyer med Birgitte Hjort Sørensen som titlens skagensmaler. Andre bliver introduceret som uddrag, f.eks. har Lasse Hallströms filmatisering af Lars Keplers Hypnotisøren med dansk premiere til september været præsenteret for de internationale købere på baggrund af et kort sammenklip af udvalgte scener. Kommende film bliver også pitchet og finansieret, og under hele festivalen summer den skandinaviske stand længere nede af Croisetten af branchemøder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu