Læsetid: 5 min.

Det er ganske ligetil

Sherlock Holmes er populær som aldrig før på film og tv. Første bind i en nyoversat, annoteret udgave af Sir Arthur Conan Doyles historier om den geniale detektiv minder os om hvorfor
Sherlock Holmes er populær som aldrig før på film og tv. Første bind i en nyoversat, annoteret udgave af Sir Arthur Conan Doyles historier om den geniale detektiv minder os om hvorfor
11. juni 2012

»Sherlock Holmes kan aldrig dø, for han har aldrig levet.«

Sådan stod der på bagsiden af de billige paperbackudgaver af Sir Arthur Conan Doyles berømte Sherlock Holmes-historier udgivet af Martins Forlag som paperback i 1970’erne. Det er meget fyndigt, men hvor jeg bestemt ikke kan godtage udsagnets sidste del – Holmes har skam levet – så er jeg helt enig i første del: Sherlock Holmes kan ikke dø.

Conan Doyles konsulterende detektiv, verdens første af slagsen, er en fascinerende figur, der med sin intelligens, excentriske manerer og evne til at gennemskue selv de mest komplekse sammenhænge er blevet en af de mest filmatiserede romanhelte nogensinde. Alene inden for de seneste tre år har man kunnet opleve to stort anlagte Sherlock Holmes-film i biograferne – og jeg skal nok lade være med at komme ind på, hvor lidt de to film og Robert Downey Jr.’s Sherlock reelt har med originalen at gøre – og en ny tv-serie produceret af BBC, Sherlock, som moderniserer historierne med stor kærlighed til og respekt for ånden i Conan Doyles bøger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Overgaard Bjerre

Kunne man ikke sætte 'Sherlock Holmes' til at finde ud, hvad det var som gik galt for økonomien i Danmark. Det er ligesom om, at regeringen har måttet opgive deres løfte om at finde løsningen på denne økonomiske svindelaffære.

Jeg er også meget begejstret for nyudgivelsen af "ET STUDIE I RØDT" og mener som forfattteren Graham Greene at "Den eneste den kan hamle op med Conan Doyles realisme i Holmes bogen "De Fires Tegn" er ingen ringere end Charles Dickens. Når dette er sagt synes jeg også det er underligt, at "En Studie i Rødt" er blevet til "Et Studie I Rødt"!

Hans Jørgen Lassen

Enig med flere, det er en forfladigelse at ændre "En studie" til "Et studie".

Ikke en katastrofe, men dog en meningsløs fejltagelse.