Læsetid: 4 min.

Helle for at være Mesut Özil

Information kravler op i helikopteren forud for EM i fordbold 2012: Nej, Spanien vinder ikke igen. Det gør Frankrig, Italien eller Tyskland
Når det rigtig ruller for 23-årige Mesut Özil er det artisteri i verdensklasse.

Når det rigtig ruller for 23-årige Mesut Özil er det artisteri i verdensklasse.

Patrik Stollarz

8. juni 2012

EM starter i dag på det nationale stadion i Warszawa, hvor den ene af de to værtsnationer, Polen, tager imod 2004-vinderne, Grækenland. Så er dét ligesom overstået.

Senere på aftenen gælder det Rusland mod Tjekkiet, det foregår i Wroclaw, og selv længes jeg efter en genfødt Andrej Arshavin, denne gudbenådede metafysiker på græs, som på det seneste har stået i skyggen af Roman Shirokov.

Dagen efter er der drama for alle pengene i Danmarks dynamitgruppe B, dødens pulje, der foruden os rød-hvide tæller de topseedede mandskaber Holland, Tyskland og Portugal. Når det ellers kører for Joachim Löws drenge på det tyske landshold, spiller de Europas smukkeste og mest dynamiske fodbold.

Holland er, let’s face it, nogle brutale svin, især Nigel de Jong, og Klaas Jan Huntelaar er lige så uelegant, som han er målfarlig.

Portugal? Dem plejer vi at slå. Cristiano Ronaldo? Den smukkeste, rigeste og mest sublime fodboldspiller på planeten? I fart in your direction, som de skøre riddere råber i Monty Python-klassikeren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Thorning

Tak for det: Per Høyer Hansen er tilbage! Frankrig udspillede Tyskland i en trænings/venskabskamp og er dermed favorit.

Hanne Gregersen

Med al respekt ..... Bo Kampmann Walther er end ikke i nærheden af Per Høyer Hansen, som stadig står som fyrtårnet i dansk fodboldjournalistisk --- hvem husker eksempelvis ikke hans eminente artikler fra Tirana og omegn !?