Læsetid: 4 min.

Sci-fi-ståhej for de få

Mens fantasylitteratur populariseres blandt voksenpublikummet i Danmark, er fuldtidsfritidsdyrkerne i deres eget lille univers. Fantasticon er Danmarks største festival for science fiction, fantasy og horror
Fantasticon, Danmarks festival for science fiction, fantasy og horror, bød bl.a. på filmvisninger, workshops, kultserie-udklædte fans og quizzer.

Fantasticon, Danmarks festival for science fiction, fantasy og horror, bød bl.a. på filmvisninger, workshops, kultserie-udklædte fans og quizzer.

Tine Sletting

6. juni 2012

Trappen ved Vanløse Kulturhus er prydet af et sirligt ophængt A4-ark med en tegning af et jomfruhummerlignende monster med en slags mobiltelefon i grabberne. Den er i gang med at møve sig ud af en opslået bog, imens små raketter og planeter flyver omkring den i koncentriske cirkler. ’Fantasticon’ står der. En rød pil peger fra sci-fi-hummeren og op mod første sal, hvor Danmarks lille og største festival for science fiction, fantasy og horror afholdes. Der er filmvisninger, workshops, kultserie-udklædte fans og quizzer. Forlaget Ondskabens Flydende Vatikan holder tegnebattle. Den britiske sci-fi-forfatter Alastair Reynolds og amerikanske Ellen Datlow er gæstestjerner. Der diskuteres trends inden for ’cyberpunk’, ’the new weird’, ’steampunk’, ’new space opera’ og ’urban fantasy’. Første Fantasticon i 2005 trak 50 mennesker til. I år, opregnet søndag, har 150 personer været forbi over weekenden.

Det er et fint resultat, mener festivalarrangør Flemming Rausch. Fantasy har sjældent været så populært. Men den nørdede ståhej omkring det er for en særlig kerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu