Læsetid: 3 min.

Farfar ville vinde

Frederik Löchte Nielsens farfar, Kurt Nielsen, udgjorde sammen med Torben Ulrich et mageløst par i dansk tennis: dræberen og bohemen
Kurt Nielsen (t.v.), Frederik Løchte Nielsens farfar, var den ene del af et legendarisk tennismakkerpar, der huserede i 50’erne. Han var kendt som den klassiske spiller med solid bund i grundslagene, mens hans makker, Torben Ulrich – Metallica-trommeslageren Lars Ulrichs far – var ligeglad med at vinde tenniskampe. Han ville hellere se fodbold i tv eller skrive jazzartikler til herværende dagblad. Arkiv

Kurt Nielsen (t.v.), Frederik Løchte Nielsens farfar, var den ene del af et legendarisk tennismakkerpar, der huserede i 50’erne. Han var kendt som den klassiske spiller med solid bund i grundslagene, mens hans makker, Torben Ulrich – Metallica-trommeslageren Lars Ulrichs far – var ligeglad med at vinde tenniskampe. Han ville hellere se fodbold i tv eller skrive jazzartikler til herværende dagblad. Arkiv

Børge Lassen

10. juli 2012

Det er ikke undgået verdenspressens opmærksomhed i London, at Frederik Löchte Nielsens farfar selv var champion i Wimbledon. Det gør kun historien bedre, og i forvejen har Danmark længe været en god historie i England på grund af et par tv-serier. Så lad os lige skrue tiden tilbage til 1950’ernes Danmark, dengang Kurt Nielsen, som han hed, både alene og sammen med sin faste makker, Torben Ulrich, spillede dansk tennis frem til et internationalt gennembrud. De var tennissportens jetsettere, som rejste rundt til diverse store turneringer i verden.

Begge var de Hellerup-drenge fra velhavende familier. Tennis var dengang endnu mere end i dag en udpræget overklassesport, og i begges familier var tennissporten en del af livsstilen. Man havde et fortrin, hvis man var født ind i et dynasti, for der er tale om en sportsgren, som er meget vanskeligere at lære end f.eks. fodbold. Jo tidligere, man får en ketsjer i hånden, des bedre. Klubanlæggene var familiernes andet hjem.

Som par var Kurt Nielsen og Torben Ulrich flamboyante. Det skyldes især sidstnævntes helt utraditionelle optræden og spillestil, men de komplementerede hinanden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu