Læsetid: 6 min.

Internetsalg lukker videobutikker

Der var en gang, hvor videobutikken var en lige så selvfølgelig del af byen som den lokale boghandel. I dag er de truede af den stigende onlinehandel – og i takt med at videobutikken forsvinder ud af gadebilledet, forsvinder også et lille stykke kulturhistorie. Hos DVD City i København frygter man dog ikke fremtiden
Fysisk videoudlejning er et døende marked, mener medieeksperter, da internetkøb og -download eksploderer og overtager. Leif Jedig på 78 tror nu at hans velassorterede videobutik i det indre København vil overleve trods udviklingen.

Fysisk videoudlejning er et døende marked, mener medieeksperter, da internetkøb og -download eksploderer og overtager. Leif Jedig på 78 tror nu at hans velassorterede videobutik i det indre København vil overleve trods udviklingen.

26. juli 2012

Den amerikanske filmskaber Quentin Tarantino fik aldrig taget sig en filmskoleuddannelse, fortalte han for nogle år tilbage. I stedet for at tilbringe sine unge år på skolebænken stod han bag skranken i Manhattan Beach Video Archives – en lokal videobutik i Californien, hvor han sammen med sine blege filmnørdkolleger brugte hvert vågent øjeblik på at se de nyeste titler og diskutere dem med de faste kunder: »Når folk spørger, om jeg gik på filmskole, plejer jeg at sige: Nej, jeg gik til filmen i stedet,« forklarer han.

Men de senere år er der blevet længere mellem den slags friskoler for filmentusiaster. Videomarkedet er presset af internettets stigende antal streamingtjenester og ulovlige pirat-download – og det betyder, at mange af de klassiske filmbutikker må dreje nøglen om.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er jo en del af fremtiden som jeg ser den. De almindelige varer handler jo mest om logistik og levering. Der vil stort set ikke være nogen butikker der sælger varer på den måde, men sikkert en hel del flere cafeer, restauranter osv.

Troels Kampmann Kay

Danmarks egen "Bleeder" fra 1999, foregår i den gamle videobutik i Fredensborggade. Hvordan kunne den gå jeres næse forbi?