Læsetid: 7 min.

Jeg lærte, at jeg kunne alt

I 7. klasse skrev Tina om flittige børn, der finder en kur mod epidemien ’paidz’. I dag er hun efterskolelærer og fuldblodshumanist og tror på, at fremtidens trusler kan løses ved, at mennesker tager ansvar for hinanden
Jeg har altid gjort, hvad jeg havde lyst til, og fået at vide og troet på, at jeg kunne gøre hvad som helst, siger Tina NIelsen, der i sin fremtidsnovelle lader hovedpersonerne finde en kur mod epidemien ’paidz’

Jeg har altid gjort, hvad jeg havde lyst til, og fået at vide og troet på, at jeg kunne gøre hvad som helst, siger Tina NIelsen, der i sin fremtidsnovelle lader hovedpersonerne finde en kur mod epidemien ’paidz’

Sigrid Nygaard

12. juli 2012

Så tog de tilbage til laboratoriet og fandt de andre stående og eksperimenterende med nogle frøer og noget syre og nogle andre kemiske blandinger. Kim og Hanne gik over og hjalp dem med at bland i og mikse sammen, og inden længe havde de blandet en væske, som gerne skulle hjælpe mod Paidz.

 

»Altså. Skal man trække noget ud af den novelle, jeg har skrevet, så er det helt sikkert dens optimisme. Jeg kommer fra et privilegeret hjem, mine forældre er ikke skilt. De var ikke rige, men bemidlede nok til, at jeg aldrig har oplevet penge som en forhindring for de ting, jeg gerne har villet. Og de var rige på omsorg og støtte. Jeg har altid gjort, hvad jeg havde lyst til og fået at vide og troet på, at jeg kunne gøre hvad som helst – måske endda finde en kur på kræft, eller hvad nu man forestiller sig, at det her med Paidz står for.«

En dag i 2037 falder Pia om i svømmehallen efter at have smurt kroppen ind i et tykt lag solcreme:

Klokken 12.43 skreg Pia så højt, at flere læger styrtede ind i sygerummet for at se, hvad der var galt. Lægerne tog hendes puls og trykkede hende flere steder, men de kunne intet gøre for at redde Pia.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu