Interview
Læsetid: 2 min.

Lidt for fornuftigt

Dieselpriserne og miljøhensynet har fået komikeren Lasse Rimmer til at købe en fornuftig Skoda Fabia. Det har han dog fortrudt
Kultur
19. juli 2012
Lasse Rimmer er – eller var – til fornuftige biler.

Lasse Rimmer er – eller var – til fornuftige biler.

Christian Als

– Hvilken bil kører du i?

»Jeg kører i en beigemetal Skoda Fabia Combi Greenline.«

– Hvorfor netop den bil?

»Der er to grunde til det. Den kører langt på literen (25.4 km på en liter diesel); det er godt for miljøet, og godt for driftsøkonomien. Og så valgte jeg bilen på et andet, væsentligt argument: Da jeg købte den, var lige præcis den model øverst i tabellerne over bilmodeller med den laveste afskrivning over tre år – 33 procent, mener jeg tallet er. Kort fortalt virkede det som det fornuftige valg.

Jeg kommer aldrig til at vælge helt så fornuftigt igen. Bilen er kedeligt designet, virkelig kedelig at køre i, og dieselmotoren larmer for meget.«

– Hvad betyder det for dig at have bil?

»Bilen flytter mig først og fremmest fra et sted til et andet. Med tårnhøje afgifter på både anskaffelse og brug af privat bil har jeg svært ved at retfærdiggøre nogensinde at komme til at bruge mange penge på at være bilist i Danmark. Men min ældste datter går i skole et sted, hvor hun ikke trygt kan cykle til som ni-årig, og jeg optræder en del i provinsen på tidspunkter og steder, hvor offentlig transport er et håbløst valg, så jeg behøver nøgternt set en bil. Selv om der er to biler i husstanden (min kæreste har jævnligt brug for at komme fra Karlslunde til Ringsted – det tager to timer med offentlig transport mod 30 minutter i bil), tager jeg trofast toget på dagligt arbejde i København, dels fordi jeg hader myldretidstrafik, dels fordi parkering koster en formue i København – og så virker det også som det miljømæssigt fornuftige valg at lade bilen stå, når offentlig transport mageligt kan konkurrere på strækningen.«

– Hvad har været din bedste eller værste oplevelse, hvor en bil var involveret?

»Jeg har forårsaget et mindre harmonikasammenstød, fordi jeg ikke nåede at undvige, da en kassevogn foran mig trak ud i et andet spor på motorvejen, og jeg først da så, at køen til afkørslen foran mig strakte sig helt ned på motorvejen og ud i det spor, jeg kørte i. Jeg har været i værre trafikuheld, men det her var min skyld, så det må være den værste oplevelse.«

– Hvad er din drømmebil?

»Eldrevet, tror jeg. Jeg har bare ikke gode erfaringer med at være first mover, og prisen på en bil er så høj, at vi skal et par generationer forbi f.eks. Renault Fluence, før jeg tør hoppe på vognen. Og så passer mit kørselsbehov, der består af lige dele lange stræk til Udkantsdanmark og kort kørsel med børn og indkøb ikke så godt til det nuværende net af ladestationer, tror jeg. Når batterierne bliver bedre, vil jeg nok hælde til el. (Og i det upraktiske hjørne – en klassisk, velholdt racing green Morgan 4. Når jeg bliver en endnu ældre mand og måske en dag har en rigtig garage … og pengene.)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her