Satire
Læsetid: 2 min.

TV 2 afslører: Folk ryger hash på Roskilde

TV 2 har aflyst agurketiden med en ualmindelig stor interesse for andre dele af grøntriget. Det viser sig, at folk køber hash på Christiania, og – hold nu fast – de ryger det på Roskilde Festival
Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Kultur
5. juli 2012

Med stor forargelse i stemmen erklærede TV 2-nyhedsværten, at det netop nu vrimler med folk på Pusher Street på Christiania, »der hver dag helt åbenlyst handler hash til Roskilde Festival«. Men politiet er ingen steder at se.

Det var tophistorien tirsdag aften i både 19-nyhederne og 22-nyhederne: TV 2 har afdækket narkotikahandlens lyssky ruter. Der går tilsyneladende en uforstyrret hashtrafik direkte fra fristaden i København til en dyrskueplads syd for Roskilde. Og det til trods for, at dansk lov forbyder både at sælge, købe og indtage hash. Et stærkt anstødeligt problem, lød det til. I hvert fald på journalisterne.

Over ti minutter rullede nyhedsmusklen TV 2 sagens ubestridelige fakta frem: Ingen ved, hvor mange festivalgæster der ryger hash, og ingen ved, hvor meget omsætning de skaber på Pusher Street. Men det må dreje sig om en del, kunne man forstå.

Klip til Christiania. Eller lidt derfra, hvor TV 2’s reporter – måske fornuftig nok– havde placeret sig. Her fortalte den ene glade festivalgæst efter den anden, hvor meget ’røgelse’ de havde købt, og hvor lidt de havde set til politiet imens. Ergo kan man handle hash helt uforstyrret. Tjek.

Klip til Roskilde Festivalen. Her havde en anden TV 2-reporter netop gået en tur i campingområdet, og han kunne med alvor i blikket konkludere: »Der bliver røget rigtig meget hash.«

På unikke optagelser kunne TV 2 endda dokumentere, hvordan en festivalvagt låner en lighter ud, der bliver brugt til at antænde en ’joint’. Ergo kan man åbenlyst ryge hash på festivalen. Tjek.

Konfrontation
Så var det om at konfrontere kilderne. I 22-nyhederne prøvede værten at appellere til festivalgæsternes moral: »De unge risikerer at støtte organiseret kriminalitet i milliardklassen. Er det overhovedet et tema derude?« Nej, lød det overraskende svar. Folk var åbenbart ikke taget på musikfestival for at diskutere organisationsmønstre i narkokriminaliteten. I 19-nyhederne havde værten fat i en talsmand for festivalen: »Hvorfor skal Roskilde Festival være sådan en kæmpe rygebule?«

Talsmanden forsøgte at forklare, at det jo også var et samfundsansvar, og hvad festivalen selv gjorde, men blev til sidst afbrudt af værten: »Men der er jo stadig masser, der ryger.«

Og det har han jo ret i. Både i tirsdags, i går og i dag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Peter Andreas Ebbesen

Det er sgu det rene Rokokoposten :-)
TV2 er sgu for langt ude mand.

Legalicere dog den Hach, så politiet kan konsentrere sig om rigtige forbrydelser i stedet for nogle der ryger en bønne.
Helt ærligt mand, hvor langt er det ude?

VH Heidi Madsen.

olivier goulin

Ja, Rokokoposten har ikke levet forgæves :-)

Men som sædvanlig, overgår virkeligheden satiren

/O

TV2 er godt nok for viderekomne,.. og det syntes de var nyhedsværdigt?

I næste uge afslører TV2 at det som hunde lægger på fortovet er lort.

Liliane Murray, Jakob Silberbrandt, Erik Karlsen, Ulla Nielsen og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Syntes TV2 skulle interesserer sig lidt for hvordan opiums valmuerne blomstre frodigt der, hvor danske skattekroner har plantet demokrati.
Må da ligge lige til højre benet for dem, at lave en dokumentar udsendelse om opiums fremgangen i Afghanistan og Irak.

Det må være TV2's fotograf på billedet.
Lex Pusher Street.....

Det må være TV2's fotograf på billedet.
Lex Pusher Street.....

Hvis TV2 havde lidt nosser begyndte de i stedet, at afdække økonomien bag den organiseret hash- og narkohandel.
Hvorefter det vil stå klart for enhver, at de politikere og borgere her til lands der fortsat er fortalere for opretholdelse af forbud, er, hvad enten de vil det eller ej, medvirkende til at støtte deres lokale rockerborg og indvandre bande.

Til inspiration kunne TV2 starte med at kigge lidt på hvordan der ser ud på den anden side af atlanten - http://www.imdb.com/title/tt1039647/

Åh nej dog, det er da vel ikke rigtigt, sådan noget gjorde vi i hvertfald ikke da jeg tog på Roskilde:)

Liliane Murray, Jakob Silberbrandt og Sven Elming anbefalede denne kommentar
Inger Sundsvald

De er godt nok kvikke på TV2.

Liliane Murray, Jakob Silberbrandt og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Virkelig dygtig, afslørende journalistik fra TV 2's side. Den får de sgu nok en Cavling for.

Marianne Mandoe

Jeg er chokeret.
SÅDAN noget havde jeg aldrig forestillet mig. Gispgispgisp....

Gorm Petersen

NARKOCHOK !!!!

Jeg husker min egen deltagelse i 1976. Jeg så en gruppe mennesker med en majspibe, der gik på omgang, mens Røde Mor opførte "Betonhjertet".

Jeg sad ikke i vindretningen, så jeg ved ikke om det KAN have været......

Jeg har spurgt foreløbig 34 mennesker tilfældigt mødt på gaden, om de mener, at TV2 politisk ligger til venstre for midten.

Det er der endnu ingen der har ment, så de må bare være gode til at ramme det objektive centrum, der må være idealet for al journalistik.

Gorm Petersen

Min egen frygt for - nu i dag - hvad der kan have været i den majspibe i 1976, svarer til at have set naboen grave have.

Og så bagefter blive klar over, at man havde set ham begrave de parterede ligdele af konen og hans 2 børn, der var blevet myrdet med en økse tidligere på dagen.

Gru - gru

Jeanne Schou:

Fedt link og god argumentation for at legalisere cannabis, så vi undgår det kunstige stads.

Til Journalisten (hvem af det så er)

Roskilde ligger vest for København ikke syd, det er Køge der ligger syd for København. Nord for København kan man finde Helsingør, der kan man finde svenskere der køber alkoholiske væsker. Og hvor er TV2 henne her, ja jeg spørger bare.

Jon W Leonon

'Hvis TV2 havde lidt nosser begyndte de i stedet, at afdække økonomien bag den organiseret hash- og narkohandel.'

JA !!
De kunne jo starte med at forklare os alle hvordan det gik til at den Amerikanske gangster-gruppe HA fik lov til at udrydde en lokal knallert-bande .. Hvorefter landet flød med al det kokain CIA solgte for våben for gidsler .

Hold nu op mand, TV2 kunne ikke drømme om at afsløre hvordan narko-markedet virkeligt fungerer ..
Derimod har de et horn i siden på Christiania, og dermed 'hash', fordi en af deres idiotiske 'journalister' ikke kunne finde ud af reglerne .
NO PHOTO er for Helvede da ikke så svært at fatte, er det ?
GRUNDEN til det forbud er vel heller ikke ??

Inger Sundsvald

Foreløbig har de fundet ud af at det også foregår i Thy-lejren.

Daniel Mikkelsen

Det er et politisk motiveret angreb fra TV2´s side på christiania lige nu hvor overdragelsen sker, det er usmageligt og løgen om TV2news (fox news) fyren der skulle ha fået tæsk derude er osse et falsum som de har fremturet med.
Jeg kan gå lige ned i istedgade og købe mig en kvinde der lever under slavelignende forhold og samme sted heroin og andre hårde stoffer og så har TV2 et horn i siden på staden og glemmer fuldstændig proportionerne i deres selvsving.

olivier goulin

Jeg kan berolige alle med, at de ikke inhalerer.

/O

Nicolai Hansen

Hvordan kan det være politisk motiveret, når ALLE ved, at der bliver solgt hash på Christiania? Jeg spørger bare?

Allan Pichler

Hele debatten om Christiania og hash er efterhånden så langt ude, at man må knibe sig i armen.

Bundlinien, kære politikere & tv2, er jo at man må slå en streg i sandet en gang for alle.

Nu er fortiden lagt bag os og glemt... det gælder både "den fejlslagne hashlovgivning" og det faktum at pusherne på Christiania indtil nu har været "kriminelle".

Sæt jer så ind i et rum og skriv loven om.... Uanset om I billiger at en meget stor del af befolkningen ryger fede, så betyder det ikke nødvendigvis at det skal kriminaliseres. Det har stået på i 40år... I har pisset offentlige midler til højre og venstre på at håndhæve loven og fængsle personer....

Der er vel en art pseudo-krig igang..... Politikerne/politiet på den ene side som finansieres af offentlige midler (vores skattekroner)

Borgerne/pusherne på den anden side, som også finansieres af befolkningen.

En klog mand sagde engang "Du kan ikke vinde en krig hvor du finansierer begge sider".

Og når alt kommer til alt, så burde politikerne være ret glade for Christiania styrer slagets gang. Lige så snart pusher street bliver ryddet, starter skyderierne rundt omkring i KBH. Det må da være rarest at holde det samlet.

Nu må i tage jer sammen.... Legaliser det, så kan pusher street betale moms & skat; samtidig kan vi så sende politiet ud og opklare rigtige forbrydelser.

Thorsten Lind

."Ha-ssjjcchh"

...udtales det på `journalistisk´
( smaaag på ooordet ~ sagde talepædagogen?? )

På jydsk hedder det bare `hash´,
og stoffet har nogenlunde samme nyhedsværdi som grønthøsteren & tarteletten.

TV2 er gået all-in-agurk,
som sædvaneligt....do!!'
Mvh Th

Ps.Skal TV2 ikke snart sælges?

Søren Kramer

Hvem gider købet det vrag?

Stationen har hverken mål, retning eller hukommelse

Alan Strandbygaard

Jeg rejser pokkermig til udlandet indtil agurketiden er ovre.

Jeg klarer altså ikke endnu en sommer med al det bavl.

Tænkt at folk kan finde på den slags til en musikfestival. Føj! Det anede jeg slet ikke skete. De 5 år jeg har været på Roskilde, har jeg da ALDRIG set andet end folk der var høje på godt humør.
Jeg har desuden hørt at folk der ryger hasss er utilregnelige, og både kan finde på at myrde og lemlæste deres mere retskafne medborgere.
Det må jo rent faktisk være det største problem vi har i Danmark lige nu, så vi må straks sende kampklædt politi igennem Dyreskuepladsen, og tæve enhver hvis øjne ser bare tilnærmelsesvis røde ud.

Det er godt vi har TV2 til at lave den slags chokerende afsløringer. Der må jo være mindst et par hundrede mennesker i landet der ikke vidste at nogle folk på Roskilde fyrer op for en pind engang imellem.

ellen nielsen

"I næste uge afslører TV2 at det som hunde lægger på fortovet er lort"
----------------------------
Rigtig god sammenligning!
Jeg håber så,
at de mange, som tilsyneladende hylder lovløshed,
vil glide og skvatte i hundelortet, slå sig og evt. få livsvarige mén!

Kaspar Olsen

Ellen Nielsen

DU trænger da til at ryge en fed !

Hans-Henrik Hansen

SÆLG DEN TV-KANAL NU!

Martin Kaarup

Jeg er rystet i min grundvold!

Spøg til side :o)

alkoholen og cigaretterne dræber langt flere hver år og beklager staten en formue, men det er jo vores virksomheder, så den slags farlige stoffer er okay, ikke sandt.

Henning Pedersen

Første gang der blev røget hash på Roskilde, var sandsynligvis i 1970. Jeg var der selv i 1971 og der blev der ihvertfald røget mængder af Shivas gaver. Jeg var der sgu også i 1976 og intet havde forandret sig, for røget blev der sgu og det var jo nok ikke for at dæmpe trangen til en ryger, at man havde hyret "Dr. Hook and his medicine show" som et af hovednavnene.

Konklution: Ingen hash, ingen Roskilde-festival!

Der er et sted man kan få alle politikere i tale, deres grådighed på indtægter der går deres næse forbi.
Så kære politikere, hvoraf nogen af jer er i Roskilde, tænk på alle de afgiftskroner der går statens næse forbi.

Allan siger;
"Nu er fortiden lagt bag os og glemt… det gælder både “den fejlslagne hashlovgivning” og det faktum at pusherne på Christiania indtil nu har været “kriminelle”. "

Jamen alt taler for det, til at starte med blev verdens nationer påduttet disse forbud via FN, men nu er FN SELV kommet ud med en rapport:
Krig mod narko er en fiasko
http://www.information.dk/270622

I min optik er det et signal til nationerne som blev påduttet disse forbud via FN, at de måske skulle prøve noget andet end forbud, siden FN selv endda indrømmer at denne såkaldte narko-forbuds-politik er fejlslagen.

Søren Lom:

"Roskilde ligger vest for København ikke syd, det er Køge der ligger syd for København. "

Fra artiklen: "Der går tilsyneladende en uforstyrret hashtrafik direkte fra fristaden i København til en dyrskueplads syd for Roskilde."

Jakob Clemen

Hvis jeg sammenligner hvad jeg har røget af hash på Roskilde gennem de 5 år jeg har været afsted, med hvad jeg har røget alle mulige og umulige andre steder så udgør Roskilde kun en meget lille del... om end nok mere koncentreret... man man kan sige præcist det samme om mit alkohol indtag...

Jesper Larsen

@Jakob Clemen

Præcis. Vi sad også i familien i går og snakkede om, hvor mange andre steder dette foregår hver dag, hele året rundt. De kan tage helt ud til din mindste vestjyske landsby og komme frem til samme konklusioner.

Det er nok desværre bare for langt. og ikke noget, der passer ind i deres historiefortælling.

Jon W Leonon

En udgået paragraf fra Danske Lov kan jo bare genindføres :
"Hvilken bonde, som hel gård besidder og ikke årlig sår en skæppe hampefrø, bør af sin husbond at tiltales og straffes som en modvillig og ulydig tjener"

Brian Pietersen

ja, der er flere grunde til ikke at se eller støtte tv2.

ellen nielsen

Jon W skriver: "En udgået paragraf fra Danske Lov kan jo bare genindføres :
“Hvilken bonde, som hel gård besidder og ikke årlig sår en skæppe hampefrø, bør af sin husbond at tiltales og straffes som en modvillig og ulydig tjener”
-----------------------------------------
I dag er det ofte majs, som sås i udkanten til en mark, især op til områder med skov - for at holde dyr og fugle med føde gennem vinteren!

ellen nielsen

1. NO PHOTO er for Helvede da ikke så svært at fatte, er det ?
2. GRUNDEN til det forbud er vel heller ikke ??
--------------------------------------
1. Biltyven: No fotos, mens jeg bryder ind i en bil og stjæler en sølle radio eller GPS!
Visakortsvindleren ved hæveautomaten: No fotos, mens jeg hæver af en andens bankkonto på et forfalsket dan-kort!
Medlidenheds'dræberen': no fotos, mens jeg afliver min gamle far.
2. Lovovertrædere vil/skal naturligvis ikke afsløres. De sætter selv lovene!

Et demokrati kræver de lange, seje veje til ret, pligt og lovbestemmelser!

Ellen:

Hvis lovene forbyder en stor del af befolkningens livsstil så mister folk respekten for loven specielt hvis loven bliver lavet på et falsk grundlag. Sådanne love nedbryder demokrati.

Liliane Murray, Jakob Silberbrandt og Lea Jørgensen anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

"SÆLG DEN TV-KANAL NU!"
---------------------------------
DEN er solgt!

Jon W Leonon

Ellen,
du sammenligner Rundetårn med et tordenskrald ..

Det du bare ikke kan fatte er at hash-rygning ikke er en forbrydelse, uanset hvor meget Staten tror den kan hjerne-vaske folk til at tro det .
SAMTLIGE Danske Hash-rygere, og det er temmelig mange, vil skide 'loven' et stykke, af den simple grund at de blander sig i noget der ikke rager dem .

Min sympati ligger med dem der risikerer flere års fængsel for at skaffe urten, ikke med 'loven', 'Staten' eller 'Politiet' .. Kan du se problemet Ellen ??
BLAND DIG UDENOM .
Det rager ikke dig eller andre hvad folk ryger og hvis ikke snart I holder op med at stjæle folks Frihed fra dem af den grund .. SKÅL !!

ellen nielsen

"Hvis lovene forbyder en stor del af befolkningens livsstil...
-------------------------------
Rolf Hansen.
"Livsstil"?
Så mener du vel også, at bl.a. sort arbejde, skattesnyd, socialt bedrageri og skattekroner i skattely?
Mange har denne form for livsstil, som de selv synes er "legal"!

Ikke så sært, at demokratiet i DK er på retur - selv med en rød regering - når enhver tilsyneladende har tilladelse til sin egen lov-sættelse!

Jon W Leonon

Og børn skal snart tvinges til cykelhjelm..
Hvad er det for en flagellant-mentalitet der spreder sig ?

Jon W Leonon

Ellen Nielsen, medmindre du er medlem af Blå Kors er du bare en moralsk hykler .
BLAND DIG UDENOM .
Det rager ikke dig hvordan folk beruser sig, og SLET ikke så længe alkohol er tilladt .
Alle der er i besiddelse af alkohol skal have 3000kr i bøde ? 1 liter skal koste 2 år i spjældet ??

ellen nielsen

"SAMTLIGE Danske Hash-rygere, og det er temmelig mange, vil skide ‘loven’ et stykke, af den simple grund at de blander sig i noget der ikke rager dem ."
-----------------------------------------------
Jon,
Det ved jeg da godt, at de synes!
Jeg oplever også en del love, som jeg ikke er meget utilfreds med!

Anarkiet længe leve!

ellen nielsen

Jeg oplever også en del love,
som jeg er meget utilfreds med!

Anarkiet længe leve!!!!!

ellen nielsen

Ellen Nielsen, medmindre du er medlem af Blå Kors er du bare en moralsk hykler .
BLAND DIG UDENOM .
-----------------------
Jon,
du burde så gå ind i aktiv politik
og være med til at sætte landets love!

Sider