Læsetid: 2 min.

Genial fysiker med folkeappel takker af

Det er de færreste, der forstår professor Holger Bech Nielsens komplicerede teorier, men de fleste er alligevel fascinerede. I går gik han på pension og afholdt derfor sin sidste forelæsning
1. september 2012

Professor i teoretisk højenergifysik Holger Bech Nielsen træder krumbøjet ind i H.C. Ørsteds Instituttets største auditorium. Lokalet er fyldt. Folk sidder på auditoriets skrånende trapper, mens andre står på tæer i døråbningen for at kunne se ind. Holger Bech Nielsen skal holde sin sidste forelæsning, hvorefter han kan kalde sig pensioneret professor.

Han er iført hvid skjorte, mørkeblåt jakkesæt og den karakteristiske butterfly, mens han i hånden har en grøn plasticpose fra Super Best. Det er geniet Holger Bech Nielsen. »Han en af de største,« pointerer Bent Raymond Jørgensen, en af Holger Bech Nielsen kolleger fra Niels Bohr Instituttet. Han har taget plads på auditoriets tilskuerrække.

»Men man skal ikke forvente at forstå ret meget, for han bevæger sig i en sfære, som vi andre slet ikke befinder os i,« fortæller Bent Raymond Jørgensen.

Holger Bech Nielsen er mest kendt fra tv, magasiner og film, hvor han ofte har optrådt som den sære og excentriske videnskabsmand, men i fysikerkredse er det udviklingen af strengteorien, som har gjort ham – ikke bare kendt – men meget anerkendt. En teori, som dog endnu ikke er blevet bekræftet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu