Læsetid: 3 min.

En realistisk utopist er død

En af venstrefløjens markante skikkelser, Nils Bredsdorff, forskningsbibliotekar på RUC, er død efter flere års sygdom
17. september 2012

Her ved Nils’ alt for tidlige død, lyser et af de minder, jeg har om ham op: En samtale om haver, som var et emne, vi begge var lidenskabeligt optaget af. Men jeg var dengang en noget mere erfaren havedyrker end Nils. Han var netop flyttet på landet, til Hvalsø, med sin familie, jeg havde ham til bords ved en rund fødselsdag, og vi var fordybet i havens pasning og pleje. Så fortalte Nils, at han til hegn havde indkøbt 50 træer på planteskolen, hvilket jo ikke i sig selv var opsigtsvækkende – men de træer, han havde købt var hyldetræer! Jeg brød sammen af grin. Hyld er noget af det mest invasive ukrudt, man kan forestille sig. Den sår sig selv overalt, så man som havedyrker har fast arbejde med at rykke nye planter op eller grave dem ud fra midten af den rosenbusk, hvor de har søgt ly for uset at kunne vokse sig store, inden man opdager dem.

Jeg går ud fra, at Nils efter omtalte fødselsdag fik rig lejlighed til selv at gøre sig den erfaring. I det mindste blev han en lidenskabelig og kyndig rosengartner, der knoklede som en hest i sin store have, men også »kunne tilbringe al sin tid med at sidde og se på kobberrosen, mens den blomstrede,« som han sagde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu