Læsetid: 3 min.

Regners vej eller hovedvejen

Bille August og Regner Grasten skal ikke længere lave en film om Karen Blixen sammen. Det er nok kun godt for dem begge to – men hvad med publikum?
7. september 2012

Der er kun to instruktører, der kan løfte opgaven. Den ene er Ingmar Bergman, og den anden er Bille August. Og Bergman er død.«

Sådan sagde filmproducenten Regner Grasten med vanlig sans for det opsigtsvækkende, da han for mere end to år siden annoncerede, at han sammen med filminstruktøren Bille August skulle lave en film om Karen Blixens barndom og ungdom. En film, Grasten skulle producere og August instruere. Umiddelbart kunne man undre sig over konstellationen af to så forskellige personligheder og temperamenter: Den ene en sand og i Skandinavien kompromisløs filmkunstner med sans for det afdæmpede, menneskelige drama, den anden en bramfri, skamløs købmand med sans for såkaldte familiefilm og det bredest mulige publikum. Og en købmand, der tilmed er kendt for ikke bare at producere sine film, men nærmest detailstyre dem.

Under pseudonymet Torvald Lervad skriver Grasten med på manuskripterne til sine film, og under optagelserne har han det angiveligt med at blande sig i instruktørens arbejde, ligesom han siden selv står i spidsen for både efterarbejde og markedsføring.

Det er hans vej eller hovedvejen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu