Læsetid: 7 min.

Jeg er jo ikke sådan glamour, men et rigtigt menneske

Sarah Lund er tilbage på sporet som efterforsker i ’Forbrydelsen III’. I dette interview fortæller skuespilleren bag rollen, at livet er noget rod, men at kunsten har regler og er et evigt mysterium. Engang læste hun teologi
Har jeg for lang tid til at tænke, kan jeg fare fuldstændig vild i mit eget hoved. Hvis jeg som ung skulle have besluttet at blive skuespiller, tror jeg aldrig, jeg var blevet det. Men jeg har da truffet store beslutninger om at få børn og gå fra hinanden.

Har jeg for lang tid til at tænke, kan jeg fare fuldstændig vild i mit eget hoved. Hvis jeg som ung skulle have besluttet at blive skuespiller, tror jeg aldrig, jeg var blevet det. Men jeg har da truffet store beslutninger om at få børn og gå fra hinanden.

Sigrid Nygaard

27. september 2012

Ikke siden Maude i Matador har en dansk kvinderolle fyldt så meget i seernes bevidsthed som Sarah Lund i Forbrydelsen. Det er i al fald interviewerens påstand, da jeg mødes med Sofie Gråbøl alias Sarah Lund på biblioteket i Informations lokaler i Store Kongensgade. Den sammenligning skal lige fordøjes. »De er selvfølgelig meget forskellige,« skynder jeg mig at sige. »Der er sikkert også lighedspunkter, hvis vi tænker os om,« siger Sofie Gråbøl imødekommende.

– Hvilke?

»Hvis Maude havde fået en sag, kan det godt være, hun ville have vist sig at have samme råstyrke som Sarah Lund. Hendes problem er, at det har hun ikke, hvorfor det hele bliver til neuroser og kvindelig selvdestruktion. Hvis Sarah Lund ikke havde en sag, tror jeg også, at hun ville destruere sig selv på en eller anden måde«

– Hvorfor?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Det kommer ud over skærmen, Sofie og det`fint. Tankevækkende i øvrigt, hvor mange gode kunstnere der er vokset op i kollektiver. Måske er det slet ikke så farligt alligevel?