Læsetid: 8 min.

Alt det, der sker i kærlighedens navn

Om lidt er der premiere på Bille August film om maleren Marie Krøyers vanskelige ægteskab. Selv har han syv børn med fem forskellige kvinder, og barn nummer otte er på vej. Alligevel synes han, ægteskab er en god ide, men under visse forudsætninger …
Den nye film. ’Marie Krøyer beslutter modigt at lade sig skille, skønt hun fra at være den beundrede celebrity bliver det mest forhadte menneske og samtidig må svigte sin datter. Hun forklarer sit barn, hvorfor hun har måttet træffe det valg, og at det vigtigste er, at barnet bliver lykkeligt. Det smukkeste i det er, at hun på en måde sætter barnet frit,’ siger August Bille om sin nye film.

Den nye film. ’Marie Krøyer beslutter modigt at lade sig skille, skønt hun fra at være den beundrede celebrity bliver det mest forhadte menneske og samtidig må svigte sin datter. Hun forklarer sit barn, hvorfor hun har måttet træffe det valg, og at det vigtigste er, at barnet bliver lykkeligt. Det smukkeste i det er, at hun på en måde sætter barnet frit,’ siger August Bille om sin nye film.

Tine Sletting

13. september 2012

Bille August har netop modtaget en Oscar for Pelle Erobreren, og alle mulige vil have en bid af den danske succesinstruktør.

I Los Angeles vil Warner Bros have ham til at instruere en film over Isabel Allendes roman Åndernes Hus. Han bliver fløjet over og hentet i lufthavnen af en limousine. Det er alt sammen meget fornemt, og i mødelokalet sidder de højeste chefer. Blandt meget andet vil de vide, hvem han kan forestille sig i den bærende rolle som godsejeren og machomanden Esteban.

»Danny DeVito,« kommer det med fast stemme fra Bille August.

Der bliver helt stille i lokalet.

»Mener du virkelig det?« vil Warner-bosserne vide.

Danny DeVito er kun halvanden meter høj og ikke just typen på en førsteelsker, men Bille August svarer bekræftende. Cheferne har svært ved at forestille sig det, siger de. I slutningen af samtalen, der varer en time, breder lettelsen sig, da det viser sig, at den danske instruktør mente Daniel Day-Lewis – og så ender rollen i øvrigt hos Jeremy Irons.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Dårlige spørgsmål. Dårlig artikel.

Jeg ville f. eks. have spurgt, hvorfor Pelle Erobreren II (anden del) af Martin Andersen Nexø ikke skulle filmatiseres. Den handler om kapitalismens elendighed, men det var måske ikke come il faut for den finanskapital, der skulle finansiere filmen?

P.S. Krøyer blev behandlet med kviksølv for sin syfilis.
Kviksølvforgiftning kan give mange symptomer på ændret mental adfærd som f.eks. angst, aggression, raseri-udbrud, umotiveret vredesudbrud, mani, delirium, hallucinationer, depression, stemningslabilitet.
Det var et held for P.S. Krøyer, at han ikke fik kviksølvforgiftnings-symptomer, som manglende eller nedsat finmotorik.
Den tids behandling mod kviksølvforgiftning var kurbade ved svovl-holdige kilder.
Svovl har en vis afgiftende effekt ved kviksølvforgiftning.

Jeg husker stadig Bille Augusts udvandring fra Deadline - og det står for mig som noget af det mest suveræne og forbilledlige, jeg har set en gæst gøre på TV.

Hudløst ærligt og konsekvent.

/O