Læsetid: 4 min.

Op af stolen – der er selskab!

Fællesskab: Det er lidt af en modebevægelse, siger formanden for Samrådet for de litterære selskaber i Danmark. Læserne reagerer mod vulgariseringen af det offentlige rum og søger den fælles glæde ved ægte kvalitet, tror han. Senest er der kaldt til selskab omkring Thomas Mann
Indsigt. ’Målet er, at vi i fællesskab kan blive klogere på en forfatter, vi holder af,’ fortæller Morten Dyssel Mortensen, der er stifter af og formand for Det Danske Thomas Mann Selskab. Her hovedpersonen selv under en radio-oplæsning i 1928.

Indsigt. ’Målet er, at vi i fællesskab kan blive klogere på en forfatter, vi holder af,’ fortæller Morten Dyssel Mortensen, der er stifter af og formand for Det Danske Thomas Mann Selskab. Her hovedpersonen selv under en radio-oplæsning i 1928.

14. september 2012

Det slår næsten aldrig fejl. Hvert år når Selskabet Bellman i Danmark fejrer Bellmandagen i august, møder en journalist op og spørger formanden, hvad vi kan bruge en svensk 1700-talsdigter og sangskriver til i dag. »Og så svarer jeg: ’Det samme som til alle tider: Til at få en stor litterær oplevelse’,« siger Søren Sørensen, der ud over at være formand for Bellman-selskabet også er formand for Samrådet af litterære selskaber. En forening, der bare vokser. Som regel med to selskaber om året. Søren Sørensen har selv været med siden Selskabet Bellman i Danmark blev oprettet i 1993. »Folk finder sammen i glæden ved at læse og de udfordringer, det giver i hverdagen. Det er spændende at tale med meningsfæller og diskutere nuancer af et forfatterskab. Det er den primære grund til, at folk samles i selskaber,« siger Søren Sørensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu