Læsetid: 9 min.

Miyazakis mageløse museum

Den japanske animationsmester Hayao Miyazaki har i en forstad til Tokyo bygget et museum, der ikke blot er en ophobning af genstande, men en smuk og fascinerede helhedsoplevelse, hvor man går på oplevelse i filmmediets udvikling, tilblivelsen af en animationsfilm og Miyazakis egne magiske værker
Magisk. Ghibli Museum giver børn og voksne en fornemmelse af animationsfilmens magi og fantasiens magt ved at give dem adgang til troldmandens værksted. Og det virker; man har ikke lyst til at forlade det igen. Man har lyst til at gemme sig i et hjørne og vente på, at museet lukker, og Miyazaki dukker op og begynder at arbejde på en ny film. For det må da være her, han arbejder …

Magisk. Ghibli Museum giver børn og voksne en fornemmelse af animationsfilmens magi og fantasiens magt ved at give dem adgang til troldmandens værksted. Og det virker; man har ikke lyst til at forlade det igen. Man har lyst til at gemme sig i et hjørne og vente på, at museet lukker, og Miyazaki dukker op og begynder at arbejde på en ny film. For det må da være her, han arbejder …

© Museo d’Arte Ghibli

1. november 2012

»Det er denne slags museum, jeg gerne vil lave

Et museum, der er interessant og får sjælden til at slappe af

Et museum med en klar og konsistent filosofi

Et museum, hvor de, som søger nydelse, kan nyde,

de, som søger fordybelse, kan fordybe sig, og de, som søger følelse, kan føle

Et museum, der gør, at man føler sig rigere,

når man forlader det, end da man ankom!

Hayao Miyazaki i Ghibli Museums katalog

Turen begynder ved et busstoppested med øjne og ører, fortsætter med en kulørt bus fuld af forventningsfulde børn og voksne og ender uden for et stort, organisk udseende hus med runde, bløde former, omgivet af store træer og buske, der smyger sig op ad murene og skjuler, hvad der er indenfor.

Det er næsten, som om huset og naturen omkring det er vokset sammen. På taget, imellem endnu flere træer og buske, kan man ane en stor robot, der synes at holde øje med det hele og passe på, at intet ubehageligt sker her.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu