Læsetid: 2 min.

Saltvandsindsprøjtning til dansk børne-tv

Dansk børne-tv har været af dalende kvalitet i mange år, mener Signe Lindkvist, der er tidligere kanalchef for Ramasjang. Nu har politikerne bevilget 72 millioner til DR’s produktion af fjernsyn for børn og unge. Signe Lindkvist håber, at børnefjernsyn er på vej ind i sin nye guldalder
Ælling var en fornyelse i børneprogrammet ’Bamse og Kylling’, som blev skabt i det, der kaldes børne-tv’s guldalder. Nu er håbet, at en indsprøjtning på 72 millioner kroner kan sparke gang i en ny udvikling.

Ælling var en fornyelse i børneprogrammet ’Bamse og Kylling’, som blev skabt i det, der kaldes børne-tv’s guldalder. Nu er håbet, at en indsprøjtning på 72 millioner kroner kan sparke gang i en ny udvikling.

19. oktober 2012

Anna og Lotte, Bamse og Kylling, Poul og Nulle og Sonja fra Saxogade er børnefjernsyn fra en periode, man omtaler som børne-tv’ets guldalder. Og det kom ikke kun børnene til gode – fra 80’erne og mange år frem fostrede børnefjernsyn kulturpersonligheder som Bille August, Søren Kragh-Jacobsen, Gunnar Wille, Casper Christensen og Jesper Klein.

At dansk børnefjernsyn blev en stor succes skyldtes, at der lå et klart signal fra DR’s side om, at børnene skulle på dagsordenen, fortæller Christa Lykke Christensen, lektor og ph.d. i medievidenskab fra Københavns Universitet.

»Det var i børne-tv, man først så de nybrydende kvaliteter. De kom ikke frem i tv-underholdningsafdelingen eller oplysningsafdelingen. De nye kulturelle strømninger kom ofte fra B&U-afdelingen,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu