Læsetid: 6 min.

Svært at være så god

Kidd gik sidste år fra totalt ukendt musiker til hele Danmarks mediedarling på under et år. På dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, der begyndte i går, kan man nu se Andreas Johnsens film ’Kidd Life’, der har fulgt den dengang 21-åriges rejse, og de problemer en karruseltur i mediemøllen skabte
I studiet. Kidd ’gør sin ting’ i studiet. Det skal dog hurtigt vise sig, at virkeligheden langt fra er så enkel, som den ofte bliver fremstillet i Kidds tekster.

I studiet. Kidd ’gør sin ting’ i studiet. Det skal dog hurtigt vise sig, at virkeligheden langt fra er så enkel, som den ofte bliver fremstillet i Kidds tekster.

Jamel Sundoo

1. november 2012

Der er noget Jeppe på bjerget over Andreas Johnsen film om sangeren Kidd, der med You Tube-hittet »Kysset med Jamal« i marts sidste år pludselig er her, der og alle vegne i de danske medier. For ligesom Jeppe, der også er glad for alkohol, befinder Kidd sig pludselig i baronens seng. Hele medie- og musikverdenen er på den anden ende over hans talent.

Kidd er, som det fremstod i Politiken, en dansk Johnny Rotten, og salige Eik Skaløes ånd hviler tilsyneladende over ham. Alle elsker historien om Nørrebrodrengen, der mod alle odds, som en anden fugl Fønix, stiger op af asken fra det ’nedbrændte kvarter’. En historie, der kun bliver bedre og bedre med tiden, hvor mere eller mindre løse adjektiver som heroinmisbruger, alkoholiseret, hjemløs, biltyv og androgyn bliver klistret på Kidd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu