Læsetid: 3 min.

Abens arv

Møns historie, seværdigheder og sagn får en tur i luftgyngerne i romanen ’Aben i spejlet’, bestyret af en overgiven forfatter, der intet nægter sig
9. november 2012

Det er en veloplagt, nærmest kåd røverhistorie, forfatteren Niels-Ole Rasmussen har skruet sammen i Aben i spejlet. Det vrimler med spor, med historier i historien, med tegn, kodeknækkeri, mystiske inskriptioner, forliste skibe, ensartede laboratorier og hemmelighedsfulde gravsteder, søjler og kors. Der er nok at holde styr på, og sandsynlighed er ikke noget, forfatteren går højt op i.

Men på forunderlig vis holdes hele den syrede handling alligevel sammen af så klassisk et kneb som stedets enhed. Det hele foregår nemlig på Møn, og handlingstrådene udspringer direkte af Møns lokaliteter, af sagnene om Møn og af de eventyr, som Niels-Ole Rasmussen selv uærbødigt afæsker de mønske steder, personer, bebyggelser og mindesmærker. Det hele ledsaget af John Bomands farvefotos af de steder, hvor dramaerne udspiller sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu