Læsetid: 25 min.

Essay: Om at gå i Schweiz

Tavshed: Vi blev uenige om vejen, stod fast på hver vores, men havde ikke ilt nok til at gennemføre et skænderi
Vandren. ’Stien blev smallere, forsvandt af og til. Vi blev i tvivl om, hvorvidt det var den rigtige’ .  Arkiv

Vandren. ’Stien blev smallere, forsvandt af og til. Vi blev i tvivl om, hvorvidt det var den rigtige’ . Arkiv

Arno Balzarini

9. november 2012

To børn, tilsyneladende alene, nærmer sig oppefra. Den ældste, en dreng på ti-elleve år, trækker den anden med sig væk fra stien, så vi kan komme forbi. Besvarer vores hilsen med et nik. Let og hurtigt fortsætter de videre nedad. Hvor skal de hen? Til Zermatt? Den ligger langt nede nu. Fire timer har vi været om at gå op derfra ad en sti, der af og til løber langs kanten af afgrunden.

Rygsækken føles tung som altid første dag, jeg fortryder de fire bøger, forrige år var Knausgaard ved at koste mig livet, da to bind af Min kamp begyndte at skride, netop da jeg skulle kravle fra én bjerghylde, vi uforvarende var havnet på, til en anden.

Det går mere og mere stejlt op. Her er øde, der bliver længere mellem træerne, og de bliver mindre, mere og mere krogede. En forrevet tinde skygger for solen. Jeg går bagerst, sætter fødderne, hvor Jens sætter dem. Blomster i nærmest hallucinerende farver afleder opmærksomheden fra trætheden. Efter endnu en time, hvor vi når at komme i tvivl om det sted, vi er på vej til, overhovedet findes, får vi øje på noget rødt højere oppe, for enden af den slugt, vi befinder os i, et Schweizisk flag!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu