Nyhed
Læsetid: 2 min.

Hallo: Pendlerkids på tv-skinner

DR Ramasjang kører muntert frem og tilbage med en flok rappende skilsmissebørn og en hjerteligt grotesk togfører
Kultur
15. november 2012

Opringning til Oliver Zahle, instruktør på den danske tv-serie Pendlerkids, der vises på DR Ramasjang:

– Det hele foregår hver gang i en kupé på vej mellem de forskellige unges skilsmisseforældre, der bor i hver sin ende af landet. Og når det bliver for kedeligt, klipper man til luftbilleder af togstammen på vej gennem det danske landskab. Hvordan er historien opstået?

»Det var Nikolaj Peyk, der havde idéen om nogle skilsmissebørn, der mødes i et tog, men det var mere sådan en roadmovie-tv-idé, hvor de ikke kører i tog hele tiden. På det tidspunkt vidste vi ikke selv, at der findes et DSB-pendlertog for fast rejsende skilsmissebørn. Men da alle tændte mest på, at børnene blev i toget, prøvede vi sammen med producer Wadt Thomsen at få dét til at fungere i 15 afsnit – og så foldede Pendlerkids sig heldigvis hurtigt ud.«

– Og det hele er optaget undervejs i en togvogn?

»Ja, fra København til Sønderborg og tilbage igen. Vi har i alt kørt noget der ligner 70 gange rundt om Jorden. Så den dér frase om at være på en lang rejse sammen passer i alt fald på os, der har lavet Pendlerkids sammen!«

– Som både rapper og synger og siger replikker. Er dialogen improviseret?

»Nej, det hele er skrevet, men vi har broderet på det undervejs, hvis et udtryk skurrede. Højrøvet for eksempel. Det vidste ungerne ikke, hvad betød. Så efter jeg havde forklaret det, rettede de det selv til snobbet! Det var vigtigt, at dialogen var så naturlig som muligt.«

– Og hvordan har I fundet de medvirkende unge?

»Sammen med casteren Tine Sætter Lassen. Og så har vi snakket med dem og prøvefilmet for at finde ud af, hvem der kunne passe med hvem. Og hvem der kunne synge eller rappe. Det var ligesom at stikke hånden i en høstak og håbe på at blive stukket.«

– Togføreren med slikvognen er så karikeret, at han godt kunne være en figur i Cirkusrevyen ...

»Jamen sådan opfatter børn og unge måske netop voksne, som noget fra Cirkusrevyen. Jens Korse, der er medforfatter på manuskriptet, har selv læst historie, blandt andet om Romerriget, som Ole Testrups karakter er så optaget af. Og tricket er selvfølgelig at lave figurer, som også voksne synes er sjove. For eksempel de pinlige forældre på perronen i hver sin ende af landet. Vores egne skrækbilleder af os selv.«

– Der er et par gange tilbage endnu, på Ramasjang. Ender det med at pendlerkids’ene kommer med i ’Stjernejagtens’ musikshow?

»Det vil jeg ikke sige! Og i øvrigt har jeg ikke selv instrueret sidste halvdel af serien. Det har Christian Grønvall. Så jeg skal også se med i næste uge for at få svaret! Eller gå på nettet og se alle 15 afsnit.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her