Læsetid: 4 min.

Når anmelderne lægger sig helt ned

Kritik. Hvis det er sandt, at Knausgård har skrevet et mesterværk, så skal kritikken også afspejle dette. Med andre ord så bør stor litteratur afkræve stor litteraturkritik. Det har ikke just været tilfældet indtil videre
Usammenlignelig. Knausgårds roman bliver betragtet som usammenlignelig med noget som helst andet, vi ellers kender fra den litterære verden. Pludselig er der ingen, der husker Montaigne, Rousseau, Proust eller Gombrowicz.

Usammenlignelig. Knausgårds roman bliver betragtet som usammenlignelig med noget som helst andet, vi ellers kender fra den litterære verden. Pludselig er der ingen, der husker Montaigne, Rousseau, Proust eller Gombrowicz.

Lars Lindqvist

30. november 2012

Den litterære verden bliver aldrig den samme. Sådan slutter Kristeligt Dagblads anmelder Liselotte Wiemer sin anmeldelse af Karl Ove Knausgårds sidste bind, nummer seks, af Min kamp, der nu endeligt er udkommet på dansk. De godt 1.300 sider på norsk er endegyldigt forvandlet til en dansk pendant. Politikens Jes Stein Pedersen fortsætter i samme spor og skriver, at Knausgårds litteratur sætter nye standarder for, hvad litteratur kan. Jeg har også været glad for den læseoplevelse, som Knausgård har givet mig og mange andre, ligesom jeg har skrevet om romanen, undervist i den og har holdt utallige foredrag om den i forskellige sammenhænge. Men jeg bliver også en smule skeptisk, når en roman sådan, mere eller mindre kritikløst, bliver modtaget med helt åbne arme, og anmelderne lægger sig helt ned, ja, nærmest blotter sig, som det var tilfældet med Stein Pedersens anmeldelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu