Læsetid: 4 min.

Ny kritik af kulturvaneundersøgelse

Statistikekspert kritiserer kulturvaneundersøgelsen for at sammenligne usammenlignelige tal, men folkene bag afviser og kalder undersøgelsen ’state of the art’.
17. november 2012

Den store kulturvaneundersøgelse er de seneste dage blevet kritiseret, fordi den ikke sammenholder besvarelserne med data fra Danmarks Statistik. Ifølge Danmarks Statistik bruger vi slet ikke så meget kultur, som det fremgår af undersøgelsen. »Danskerne lyver om deres kulturvaner«, skrev Politiken, og kritikken har rejst en diskussion om, hvorvidt undersøgelsen overhovedet er troværdig.

Kulturøkonom Trine Bille fra CBS, som var hovedforfatter på den forrige kulturvaneundersøgelse fra 2004, er også skeptisk. Hun hæfter sig især ved svarprocenten i den nye undersøgelse, som ligger på knap 47. I undersøgelsen fra 2004 var tallet 65, og det har tidligere været 70.

»47 procent er ikke særlig meget, og det betyder meget. Det kan give et stort element af bias, fordi det typisk vil være dem, der ikke interesserer sig for kultur, der ikke svarer. Det er en oplagt grund til, at vi ser de her overrapporteringer,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu