Læsetid: 6 min.

’De skriver om den virkelighed de befinder sig i’

Kina I. Vesten har i disse år et øget fokus på Kina og landets rolle i internationale sammenhænge – men når det gælder kinesisk litteratur er det en anden sag. Antikorruptionsbøger, storbylivsbøger, bøger om kulturrevolutionen, ensomhed og aids-skandaler er blandt de 180.000 bøger, der hvert år udkommer i Kina. Ekstremt få når til Danmark
Politisk-kritisk. Den vestlige forståelse af kinesisk litteratur er ofte, at den skal være politisk-kritisk, at den ikke kan undslippe det regime, den bliver født i. Det mener professor Anne Wedell-Wedellsborg dog er en vestlig fejlantagelse.

Politisk-kritisk. Den vestlige forståelse af kinesisk litteratur er ofte, at den skal være politisk-kritisk, at den ikke kan undslippe det regime, den bliver født i. Det mener professor Anne Wedell-Wedellsborg dog er en vestlig fejlantagelse.

Mads Nissen/Ritzau Scanpix

9. november 2012

»Er du ikke bange?« »Hvad skulle jeg være bange for?« Du siger, at du ikke længere er bange for noget. Hun siger, at hun også er ligeglad med alt. Du siger, at I trods alt er i Hongkong, og at Kina er langt væk. Du rejser dig og knuger hende igen ind til dig. Hun beder dig slukke lyset i loftet. Du trænger igen ind i hendes fugtige, varme, bløde skød.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu