Læsetid: 4 min.

Istanbul rives ned og bygges op

En ung dansk arkitekt og hans tyrkiske arkitekthustru har opbygget en tegnestue i Istanbul. På tegnebordet ligger mere research af megabyens struktur end egentlige byggeprojekter. Dem er der nemlig nok af, som byens første designbiennale tydeligt viser
I Istanbul er man ved at ombygge den centrale Taksim-plads, der skal gøres til en bilfri zone.

I Istanbul er man ved at ombygge den centrale Taksim-plads, der skal gøres til en bilfri zone.

Bulent Kilic

4. december 2012

Der er langt til New York fra Mumhane Caddesi i det centrale Istanbul-kvarter Karaköy, hvor tegnestuen Superpool befinder sig. Små elektronikforrretninger og værksteder af forskellig art ligger side om side i den smalle gade. Få gader herfra bliver Bosporus krydset af færger fyldt med istanbulere og et stadigt stigende antal turister.

Det var ellers i den amerikanske storby, at den danske arkitekt Gregers Tang Thomsen og hans tyrkiske kone Selva Gürdoan lærte hinanden at kende. Som purunge, for de er stadig ret unge, arkitekter arbejdede de sammen i New York for den hollandske mester Rem Koolhaas.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu