Satire
Læsetid: 3 min.

Kapitel 17: Mindfulness a la Saknussemm

Resumé: Da det er gået op for Joy Frederiksen, hvor galt det er fat, begynder hendes venstre øje at opføre sig mærkeligt. Professoren fortæller hende, at hun er blevet ramt af den sjældne sygdom ’Mysteria Gravis’, som kun han kan helbrede. Malene Pedersen er stukket af, og snart forlader professoren også ministeren sammen med sin ’tanke’
Resumé: Da det er gået op for Joy Frederiksen, hvor galt det er fat, begynder hendes venstre øje at opføre sig mærkeligt. Professoren fortæller hende, at hun er blevet ramt af den sjældne sygdom ’Mysteria Gravis’, som kun han kan helbrede. Malene Pedersen er stukket af, og snart forlader professoren også ministeren sammen med sin ’tanke’
Kultur
20. december 2012

Professor Saknussemm ventede med at rykke ned i kælderen, til ministeren var gået af. Det var længe siden, vi havde haft til huse dernede. I de perioder professoren var blevet betragtet som uvidenskabelig, hvis ikke okkult eller ligefrem kættersk, havde han haft det med at rykke ned i kælderen og bedrive sin praksis i hemmelighed. I de mange år han var glemt, havde dette ikke været nødvendigt, men nu hvor han var vendt tilbage til universitetet og der igen opstod kødannelse uden for hans dør, var det på tide at flytte derned igen.

Som Saknussemm allerede havde frygtet, var adskillige personer både inden for universitetets mure, men også på Christiansborg blevet smittet med Mysteria Gravis. Dem, der blev ramt, løb til lægen, og man frygtede de værste ting. Hverken hjernescanningerne eller blodprøverne gjorde dog nogen klogere.

Efter at Joy Frederiksen var blevet forladt af både Malene Pedersen og professor Saknussemm, vågnede hun op med et øje, der drejede udad, men ministeren nægtede at lade sig kue af biologiske udsving.

Hun iførte sig derimod et par solbriller og mødte frem til tiden i sit ministerium. Selv om hun så dobbelt og følte sig en smule svimmel, var hun fast besluttet på at fortsætte ufortrødent. I løbet af de næste par døgn begyndte hun dog at se syner: Gamle mænd klædt som Saknussemm stod på hendes venstre side og læste op af komplicerede teorier. Snart overdøvede deres stemmer alle andres, og det blev nærmest umuligt at føre en samtale. Til sidst måtte hun give efter og indkalde til samråd. Allerede på det tidspunkt forlød der rygter på Borgen om, at ministeren havde været udsat for djævleuddrivelse, måske en form for voodoo, fra hendes tidligere nu sporløst forsvundne rådgiver og hendes såkaldte ven, professor Saknussemm. Ham, der havde lagt navn til den økonomiske pakke, som efterhånden havde vist sig tættere beslægtet med en af de store pappakker under juletræet på Rådhuspladsen end med en økonomisk funderet politisk plan.

Det havde sneet i næsten en hel uge. Snart var det jul, men Joy Frederiksen beholdt alligevel solbrillerne på, da hun på et pressemøde kun 13 måneder efter sin indsættelse, måtte meddele, at hun trak sig som minister på grund af sygdom. Til alle de spørgsmål, der vedrørte Malene Pedersen og professoren, gentog hun, at der havde været uoverensstemmelser, men at disse ikke havde noget med hendes afgang at gøre.

Alligevel stod der næste dag på formiddagsbladenes spisesedler, at ministerens unge rådgiver tilhørte en satanistisk sekt, der havde haft til hensigt at skubbe Danmark ned i afgrunden.

Da den tidligere prorektor og minister mødte op på professorens kontor, sad der adskillige andre bælgøjede personer derinde og talte med usynlige personer. Det var lykkedes Saknussemm at sprede rygtet om, at de, der var blevet ramt af denne sære sygdom, kunne møde op hos ham og blive helbredt. Det var vigtigt, at de fik alle med. Joy Frederiksen vendte derfor tilbage til Christiansborg for at få de af hendes kolleger, der gik rundt og lignede hende selv, til at følge med hen på universitetet.

Således var de i alt 24 personer, der flyttede med Saknussemm ned i universitetets kælder: Fire embedsmænd, to løsgængere, seks spindoktorer, en partisekretær, fire lektorer, tre ph.d. stipendiater, en professor og tre studerende. Der så ikke ud som der plejer dernede, for kælderen var jo ligesom alt andet ny og der skulle derfor mange stearinlys til for at sætte den rette stemning. Til min overraskelse havde Saknussemm slæbt affaldssækken med alle hans egne gamle papirer med derned. Han placerede sækken i et hjørne og beordrede derefter folk ud for at købe madrasser, tæpper, puder, mad, køkkengrej, et kogeblus, tallerkener, glas, tandpasta, og hvad man ellers behøver for at opretholde eksistensen, ja, der blev sågar købt et klaver. Regningen fordelte han mellem universitetet og Folketinget.

Da alle de bælgøjede stakler vendte sultne tilbage, bad Saknussemm dem tage plads på madrasserne, som han havde spredt ud over gulvet.

Det var blevet tid til at meditere.

Læs med i morgen, når professor Saknussemm forsøger at helbrede de fireogtyve ’Mysteria Gravis’ ramte personer, mens universitet står på den anden ende.

Læs de tidligere afsnit på www.information.dk/juleføljeton

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her