Læsetid: 3 min.

Os, der ikke bliver gamle

Jeg tvivler på, at 68’erne vil finde sig i at blive spist af med cpr-samfundets måleskeer
18. januar 2013

Min bedstemor er ikke så gammel som hun ser ud til, og det skal hun være glad for.«

Sådan siger Ida, 6 år, i citatsamlingen Gamle damer lægger ikke æg, og hvor har jeg tit moret mig over det kære barnebarn, der har misforstået de voksne. Men jeg morer mig ikke så meget mere. Til gengæld griner jeg lidt ad de mange mennesker, der for tiden siger: »Alder – det er da bare et tal!« Spørgsmålet er, hvor meget der er at grine ad. For alder er ikke bare et tal. Alder er netop et tal. Og et tal er eksakt, objektivt, det er noget man kan måle og stille op i statistikker. Noget man kan have sort på hvidt i sit pas, på sit kørekort, på sit sygesikringskort, det er den skinbarlige dokumentation for, at man er den man er: Jeg er mit cpr-nummer!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer