Kommentar
Læsetid: 1 min.

En kulturrevolution

Mens blå feminister og misogyne bloggere debatterer, sker de store forandringer bag om ryggen på dem
Kultur
7. januar 2013

Det er let at få det indtryk, at den ’gamle’ feminisme, det vil sige nyfeminismen fra 1970’erne, kom i modvind i året, der gik. Således er der opstået en falanks af nye ’blå feminister’, hvis hovedinteresse er kvinders ret til at gå hjemme og passe deres børn. Et eksempel er Børsens Eva Agnete Selsing, der ser det som sit vigtigste bidrag til kønskampen at kæmpe mod ’det feministiske meningstyranni’, som ifølge hende vil føre til ’det kønsneutrale samfund’, hvor mænds autoritet, mod og handlekraft udskiftes med tolerance, empati og fællesskabsorientering – egenskaber, der ifølge Selsing vil gøre samfundet uegnet til at forsvare sig selv ved at gå i krig, hvilket hun åbenbart betragter som et tab.

Selsing får følgeskab af mænd som bloggeren Lennart Kiil, der mener, at »ideen om patriarkatet er en stor løgn,« og »jo mere magt feminismen får, jo mere intenst bliver dens had til mænd«, som det hævdes på hans hjemmeside manfo.dk, oprettet med det formål at få taget statsstøtten fra Kvinfo. Hvem sagde had?

Kom i gang

Men undlader man at stirre sig blind på de harmdirrende debattører og i stedet bruger øjnene andre steder, opdager man, at noget afgørende er ændret. På færgen mellem Rødby og Puttgarten, et fartøj, der afgjort ikke kun bugserer latte- og bloggersegmentet fra kyst til kyst, sidder der under mande-ikonet på døren til herretoilettet også ikonet for puslebord. Lige dér finder man symbolet på en kulturrevolution. Man præsenteres på en letlæselig måde for en bred, samfundsmæssig omvæltning, nemlig at en ny generation af fædre passer deres børn på lige fod med moren. Alligevel tøver regeringen med at indføre den øremærkede barsel til mænd, som var bebudet, da R, S og SF var i opposition, og som ville betyde, at fædrene fik ret til at være i intim kontakt med barnet i den vigtige første tid. Nu må regeringen se at få fingeren ud. Kom i gang!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Inger Sundsvald

De fylder meget de ’blå’ antifeminister fra Familien Sort, og jeg bliver for deprimeret hvis jeg læser de forskellige blogs ”ufortyndet”. Derfor nøjes jeg med referater fra div. blogs som f.eks. Damefrokosten, Manfo og 180grader.
Heldigvis sker der små fremskridt i ligestillingen, og en lille ting som de beskrevne pusleborde glæder mig.

Anne Rasmussen

Godt sagt Karen Syberg.

Jeg har også umådeligt svært ved at se det negative i, at mænd er i stand til at udvise empati, følsomhed og fællesskabsorientering. Hvis Eva Agnete Selsing mener, at det skulle gøre mænd (hallo, vi har faktisk også kvindelige soldater, fru Selsing men de tæller måske ikke i regnskabet) til dårligere forsvarer af kongeriget, end en flok følelseskolde, empatiforladte (psykopatiske?) lonely riders, der uden at blinke skyder på alt, hvad der måtte bevæge sig. så er der noget hun totalt har misforstået.. I hvert fald skulle hun måske lige få opdateret facts med hæren før hun udtaler sig om den slags.

Martin Clausen

"manfo.dk, oprettet med det formål at få taget statsstøtten fra Kvinfo. Hvem sagde had?"

Hvad er det for en gang vrøvl? KVINFO er statstøttet og et ligestillingsinitiativ, og bør derfor i lige udstrækning repræsentere mænd i ligestillingskampen som kvinder. Er du uenig i dette? Eller mener du at mænd skal have mindre retter end kvinder?

Ole Fjord Larsen

K U L T U R R E V O L U T I O N

For akcept af livet som sådant undfanges vi med maksimal livslyst, der virker som et p s y k i s k batteri der enten opretholder spændingen livet igennem eller aflades mere eller mindre af negative oplevelser i de første leveår, ligesom
selvopholdelsesdriften er nødvendig for at forsvare det f y s i s k e liv og
kønsdriften for at f o r t s æ t t e livet.

Menneskehjernen programmeres på den måde FOR RESTEN AF LIVET i de første 4 leveår efter undfangelsen.

A L Jordens ondskab og elendighed, for eksempel det danske mentalunderskud, stammer derfor fra de forældre og andre der i denne periode ikke giver deres børn den ubegrænsede og ubetingede kærlighed, respekt, tryghed og frihed til naturlig udfoldelse som ethvert barn behøver for at udvikle sig harmonisk og bevare sin livslyst og kreativitet.

Alt hvad der ikke lever op til disse krav er psykisk eller fysisk tortur af mere eller mindre alvorlig karakter og konsekvens.

I vores kultur får kun ca 10 % af børnene den nævnte *økologiske* opvækst, de resterendes ca 90 % af forældrene er mere eller mindre uegnede til at have med børn at gøre.

Derfor er en kulturrevolution med altomfattende perspektiv presserende. Målet må være at ethvert barn skal tages vare på af nogen der har haft en lykkelig barndom og derfor elsker børn.

Følgende PRINCIPPER må tilstræbes omsat i praksis:

1. Absolut: Kun de nævnte ca 10 % må have med børn at gøre
Eksempler: Alle børneinstitutioner og de 5 børnebyer hvori alle fjernede børn skal samles
2. Relativt: Overalt hvor valget står mellem to parter skal kun den med den højeste relative mentalkvotient, MQ (beregning: www.elskbarnet.dk) have med barnet at gøre.
Eksempler: Arbejdsmarked, skilsmisse, barselsorlov
3. Kontinuerlig rådgivning af alle gravide før og efter fødselen
4. Obligatorisk *kørekort* skal tages af alle vordende forældre der ønsker børnetilskud
5. Omgående indgriben overalt hvor der opstår selv den aller mindste mistanke om mistrivsel