Læsetid: 5 min.

’Public service er ligesom en amagermad’

Den svensk-hollandske, dansk bosatte performancekunstner Olof Olsson taler om radio på sin helt egen måde. Et sted mellem vilde ekskurser om Systembolaget, de’et mellem Jørgen og Mylius og amagermadder lurer en kritik af DR’s ideologiske mudder: Public service som halvt rugbrød, halvt franskbrød. Og 50 års fødselaren P3 som statsautoriseret popradio med en ’funky’ tale, der spejler tidens forvirring
Olof Olsson laver ’performance lectures’. Han har jakkesæt på. Eller hans foredragspersona bærer jakkesæt, snarere. Det sidder på ham som et fornemt kostume, mens hans afspiller et kassettebånd med østtyske komikere for tilskuerne i DR’s Koncertsals Studie 4.

Olof Olsson laver ’performance lectures’. Han har jakkesæt på. Eller hans foredragspersona bærer jakkesæt, snarere. Det sidder på ham som et fornemt kostume, mens hans afspiller et kassettebånd med østtyske komikere for tilskuerne i DR’s Koncertsals Studie 4.

Bjarne Bergius Hermansen

21. januar 2013

Efter Anden Verdenskrig blev svenskernes drukvaner en sag for den svenske stat. De oprettede det statsmonopoliserede alkoholsalg ’Systembolaget’ og førte kampagner imod drikkeri. 1970’ernes mest kendte kampagne hed ’Spola kröken’ (»hæld sprutten ud«): »Gør som orienteringsløberne – spola kröken,« lød det opdragende slogan på et flaskelogo med en frisk svensk skov i baggrunden. Senere lancerede den svenske stat Absolute Vodka til amerikanerne. Med et billede af en vodkaflaske, der til forveksling lignede logoet til ’Spola kröken’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu